Ga naar de inhoud
Entertainment

'Britney Spears wil vader aanklagen om machtsmisbruik'

Zangeres Britney Spears Beeld © ANP

Britney Spears (39) zou volgens de Britse tabloid 'Daily Mail' van plan zijn een rechtszaak aan te spannen tegen haar vader vanwege "het misbruiken van zijn rol als curator". Jamie Spears had ruim dertien jaar volledige zeggenschap over zijn dochter, tot de rechter daar vrijdag een einde aan maakte.

"Hij had totale controle over alles, van haar financiën tot haar wens om een kindje te krijgen"

De krant baseert zich op een ingewijde, die zegt dat Britney haar vader verwijt dat hij haar leven de afgelopen jaren heeft verpest. "Hij had totale controle over alles, van haar financiën tot haar wens om een kindje te krijgen", citeert de krant de bron.

Vader
lees ook:
Vader Britney Spears wil dat curatele per direct eindigt

De advocaat van Britney, Mathew Rosengart, wilde niet bevestigen of er inderdaad een rechtszaak op handen is. "Wat de toekomst voor Britney biedt, is aan één persoon. En het is de eerste keer dat we dit in tien jaar kunnen zeggen, maar het is nu aan Britney", zei hij. "Maar we willen Jamie graag onder ede krijgen en hem ondervragen."

Jamie Spears ontkent het wangedrag en zei eerder dat hij altijd het beste voor zijn dochter had gewild. Hij werd in 2008 aangesteld als curator nadat de zangeres een mentale inzinking kreeg. Britney mocht nergens meer alleen naar toe, had geen beschikking over haar bankrekening en was verplicht een spiraaltje te dragen terwijl ze een grote kinderwens zou hebben.

Britney
lees ook:
Britney Spears verklapt wie haar trouwjurk ontwerpt

Nadat de rechter in Los Angeles vrijdag haar ondertoezichtstelling had opgeheven liet de zangeres op social media weten het niet te kunnen bevatten. 'Beste dag ooit!!!' schreef ze op Instagram.

Britney
Lees ook:
Britney Spears krijgt puppy van verloofde