Ga naar de inhoud
Entertainment

Moeder kindje Douwe Bob in ziekenhuis wegens ernstig zwangerschapsbraken

Douwe Bob Beeld © ANP

Loes van Delft, die samen met Douwe Bob (28) een kindje verwacht, ligt in het ziekenhuis. De kunstenares heeft te kampen met Hyperemesis gravidarum (HG), een ernstige vorm van zwangerschapsbraken. Dat laat ze zaterdag weten op Instagram.

"Ik heb letterlijk alle kwalen"

Vlak nadat Loes zwanger bleek, werd ze ernstig ziek. Acht maanden later is ze nog altijd niet de oude. "Ik heb letterlijk alle kwalen (dit zou je niet eens kwalen, maar klappen in het gezicht moeten noemen), mogen ervaren en man wat kan een mens zich slap, verloren, uitgeput en machteloos voelen", schrijft ze. "Jezelf omdraaien in bed en al moeten overgeven van je zojuist gewassen dekbed. Gordijnen dag en nacht dicht omdat het licht te fel is. Overgeven om een slokje water. Jezelf niet meer kunnen wassen omdat dat teveel energie kost. HG. Wat ben jij een gemene duivel."

Douwe
lees ook:
Douwe Bob slaat nieuwe weg in en opent deuren restaurant

Ze is blij voor alle steun uit haar omgeving. "Ik heb de allerliefste engelen om mij heen. Op momenten dat ik het niet meer aankon fysiek en of geestelijk, heeft mijn familie me er doorheen gesleept. Wat een respect en ongekend veel liefde heb ik voor hen, en van hen mogen ontvangen."

Een maand geleden maakte Loes bekend in verwachting te zijn van een meisje. Eind juli werd duidelijk dat Douwe Bob en zij een kindje verwachten. De zanger liet destijds weten dat de twee geen relatie hebben.