Ga naar de inhoud
Entertainment

Britney Spears wint rechtszaak en is eindelijk 'vrij': 'Beste dag ooit'

Zangeres Britney Spears Beeld © ANP

Een rechter in Los Angeles heeft vrijdag besloten dat er per direct een einde komt aan de ondertoezichtstelling van zangeres Britney Spears (39). Haar vader, Jamie Spears, had ruim dertien jaar volledige zeggenschap over zijn dochter.

Ik kan het niet geloven"

De advocaten van zowel Britney als haar vader Jamie drongen er vrijdag bij de rechter op aan een einde te maken aan de bewindvoering. Honderden fans verzamelden zich voor de deur van de rechtbank om hun steun aan de zangeres te betuigen. 'Ik kan het niet geloven', schrijft Britney bij een foto op Instagram. 'Beste dag ooit!!!'

Britney
lees ook:
Britney draagt #FreeBritney-shirt: maakt zich op voor uitspraak

Historische dag voor Britney Spears (en haar fans)

04:46

Op Twitter circuleren verschillende beelden van de fans, die spandoeken en borden met zich mee hebben genomen naar de rechtbank. Op de straten is met krijt de fameuze uitspraak 'Free Britney' geschreven. Ook in New York zijn tientallen fans de straat op te gaan om de zangeres te steunen.

Britney, bekend van hits als 'Baby One More Time' en 'Toxic', kwam dertien jaar geleden na een mentale inzinking onder toezicht te staan van haar vader. Die bepaalde vanaf dat moment zo'n beetje alles voor haar. In verschillende documentaires die recentelijk uitkwamen, is te zien dat Britney nergens naartoe mocht zonder toestemming, niet met eigen onafhankelijke advocaten kon praten over de situatie en moest rondkomen van een budget waarvan de hoogte door haar vader was bepaald.