Entertainment

Sinterklaasjournaal maakt grap over Omtzigt: 'Functie elders'

12 november 2021 16:00 Aangepast: 12 november 2021 16:35
Pieten in Sinterklaasjournaal Beeld © Sinterklaasjournaal / NTR

Maandagavond is het 'Sinterklaasjournaal' weer begonnen en daarin maken de pieten natuurlijk geregeld grappen over (actuele) gebeurtenissen in het land. Zo was donderdagavond te horen hoe Luisterpiet een grap maakte over politicus Pieter Omtzigt (47).

"Misschien moeten we hem Hoofdpiet maken"

Luisterpiet hoort namelijk niet meer zo goed en daarom wordt voorgesteld om hem een 'functie elders' te geven. "Dat is dat hij iets anders gaat doen, waar hij niet steeds zijn oren te luisteren hoeft te leggen", vertelt Hoofdpiet tegen zijn twee collega-pieten. 

"Misschien moeten we hem Hoofdpiet maken. Want als Hoofdpiet hoef je helemaal niet te kunnen luisteren", grappen de pieten vervolgens tegen de échte Hoofdpiet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sinterklaas dit jaar toch per stoomboot naar Amsterdam

Voor velen zal de uitspraak 'functie elders' bekend in de oren klinken. Aan het begin van de formatieonderhandelingen werd namelijk een notitie gefotografeerd met de tekst: 'Omtzigt functie elders'. Dat zorgde destijds voor een boel commotie, omdat de voormalig CDA-politicus helemaal niet aanwezig was bij de onderhandelingen. Het fragment is hier terug te zien. 

Overigens heeft Omtzigt zelf ook al gereageerd op de scène. 'Ik heb eindelijk een goed beeld hoe zo’n discussie over een ‘functie elders’ achter de schermen er nu echt aan toegaat, zeg' en 'Bonus: de Hoofdpiet hoeft niet te luisteren volgens alle andere pieten. Ook geen nieuwe bestuurscultuur', schrijft de politicus op Twitter. 

Het Sinterklaasjournaal zie je elke dag om 18.00 uur bij NPO 3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Femke Halsema volgend jaar wél in Sinterklaasjournaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore