Ga naar de inhoud
Entertainment

Michael Keaton stond perplex van script Dopesick: 'Misselijkmakend'

Michael Keaton Beeld © ANP

Sinds hij een aan cocaïne verslingerde makelaar speelde in de film 'Clean and Sober' uit 1988 is er volgens Michael Keaton (70) een hoop veranderd in hoe we over verslaving denken. Toch leerde hij nog een hoop van zijn rol in 'Dopesick', vertelt de acteur aan het 'ANP'.

"Het is echt misselijkmakend hoe makkelijk dit is gegaan"

"Waar ik vooral perplex van stond, was hoe makkelijk de opiatenepidemie in Amerika in gang is gezet", aldus Michael, die in Dopesick een dokter speelt die wordt benaderd door de farmaceutische lobby. De miniserie laat zien hoe medicijnfabrikant Purdue Pharma in de jaren 90 artsen een misleidende boodschap geeft over ‘wondermiddel’ OxyContin, een zware pijnstiller die niet verslavend zou zijn.

Michael
Lees ook:
Michael Keaton keert na dertig jaar terug als Batman

Dopesick, vanaf vrijdag in Nederland te zien op Fox, laat zien hoe dat niet waar bleek en de valse beloftes al snel voor een explosieve groei in opiatenverslaving in de VS zorgde. "Ik wist er wel iets van, maar toen ik het script las dacht ik: gaan we hier niet iets te kort door de bocht? Het kan toch niet zo simpel voor ze zijn geweest? Maar dan doe je de research en realiseer je je dat we niks overdrijven. Het is echt misselijkmakend hoe makkelijk dit is gegaan", aldus de acteur.

Man
Lees ook:
Man die Mac Miller fatale dosis drugs leverde bekent schuld

De acteur is blij dat hij met de serie de spotlight kan richten op wat hij de witteboordencriminelen van de opiatencrisis noemt. "Hier in de VS hebben we lang de ‘war on drugs’ gehad, waarbij we dan vooral keken naar de dealer op de hoek van de straat. Maar in de laatste jaren is zo duidelijk geworden dat de schade die dit soort bedrijven hebben veroorzaakt zoveel malen groter is."

Gwen
Lees ook:
Gwen uit B&B Vol Liefde vertelt openhartig over drugsgebruik dochter

Een miniserie als deze leent zich het beste voor het vertellen van dit soort verhalen, vindt de Hollywood-ster. "Ik heb eerder in mijn carrière nooit veel televisie gedaan, maar series zijn in de afgelopen tien jaar zo goed geworden. Materie als waar we het in Dopesick over hebben is heel lastig uit de doeken te doen in twee uur film. In acht uur televisie doe je deze personages en dit verhaal veel meer eer aan."

Bron: ANP/RTL Boulevard