Entertainment

Van deze uitspraak tegen Ruud heeft Olcay spijt

10 november 2021 15:48 Aangepast: 10 november 2021 15:51
Beeld © ANP

Wat gezondheid betreft hebben Ruud de Wild (52) en Olcay Gulsen (41) een zwaar jaar achter de rug. Olcay staat Ruud bij sinds hij werd gediagnosticeerd met darmkanker, maar van een ding heeft ze spijt, schrijft ze in haar column voor '&C'.

"Licht geïrriteerd roep ik dat hij na het onderzoek ook eens wat moet doen aan zijn hypochondrie"

Begin dit jaar wordt er darmkanker geconstateerd bij Ruud. De dag voor zijn endoscopie mag hij niks eten en drinkt hij een laxerend drankje, waardoor hij om het half uur naar het toilet moet. Als ze naar bed gaan, is Olcay er heilig van overtuigd dat het goedkomt en er niks met haar vriend aan de hand is. 

'Ruud maakt zich zorgen, hij zegt zeker te weten dat het niet goed is. Dit is het moment waar hij al zijn hele leven tegen opziet', schrijft Olcay. 'Licht geïrriteerd roep ik dat hij na het onderzoek ook eens wat moet doen aan zijn hypochondrie. Woorden waar ik daarna nog vaak over na zou denken en waarvan ik ontzettend veel spijt zou krijgen.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruud neemt kijker mee in emotionele rollercoaster in Diagnose De Wild

Wat er een dag later in het ziekenhuis gebeurt, was afgelopen weekend te zien in de documentaire Diagnose de Wild. Hoewel het in eerste instantie de bedoeling is dat Olcay bij de endoscopie aanwezig is, mag dat niet vanwege de coronamaatregelen. Na twee uur wachten begint ze zich zorgen te maken.

Ruud heeft ondertussen te horen gekregen dat hij darmkanker heeft. 'Toen kwam hij door die klapdeuren heen, huilend', blikt ze terug in de documentaire. 'En toen zei hij: 'Het is echt niet goed, ik ga het niet redden.'' De presentatrice vertelt dat ze op dat moment het liefst haar schoenen wilde uittrekken en zo snel mogelijk het ziekenhuis uit wilde rennen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruud de Wild verzweeg ziekte maandenlang voor kinderen

Inmiddels is Ruud schoon verklaard. 'We zijn nu bijna een jaar verder en meer dan ooit besef ik hoe belangrijk gezondheid is', vertelt Olcay in haar column. 'Ik ben stiekem best blij dat 2021 bijna achter de rug is en heb zin in een nieuw maar vooral gezond jaar. Want een goede gezondheid is het enige belangrijke wat een mens zich kan wensen.'

De hele column van Olcay is nu te lezen in &C.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore