Entertainment

Oorlog tijdens eliminatie Expeditie Robinson: 14 stemmen ingezet

11 november 2021 21:31
Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson / RTL

Kijkers van 'Expeditie Robinson' zagen donderdagavond een behoorlijk vurige eliminatie in het survivalprogramma. Er werden maar liefst veertien stemmen ingezet, de meeste tot nu toe van het seizoen.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van Expeditie Robinson

"Ik ga eruit met een knaller, maar ik wil jullie echt heel erg bedanken"
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dyantha verklaart exit Expeditie: 'Zij verdienden het meer'

Donderdagavond hebben kijkers weer kunnen genieten van een gloednieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Immuniteit is deze kreeg gewonnen door Sandra Ysbrandy, die tijdens een loodzware proef de sterkste bleek.

Na de uitputtende proef hebben de kandidaten al snel een idee op wie ze willen stemmen, wat voor een behoorlijke tweedeling in groep zorgt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loek Peters schrikt van z'n gewicht na Expeditie Robinson

Annemiek wil namelijk op Sylvana stemmen: "Ze heeft gewoon geen functie binnen het kamp. Ze doet niks, ze vreet niks uit. Ligt in de zon. Daar ben je wel een beetje klaar mee na een tijdje", vertelt de boerin tegen Sterrin. 

Maar Sylvana en Sandra willen juist dolgraag Annemiek eruit stemmen. Sandra, die niet kan worden weggestemd omdat ze de proef heeft gewonnen, weet nog niet of ze haar vriendin gaat helpen: "Ik overweeg om mijn extra stem die ik door immuniteit heb verkregen om Sylvana te helpen. Maar het is ontzettend lastig om een plan te trekken omdat we niet weten hoeveel er voor Sylvana gaan." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dyantha verklaart exit Expeditie: 'Zij verdienden het meer'

Uiteindelijk blijkt tijdens de eliminatie dat er veel extra stemmen zijn ingezet. Sylvana lijkt al haar stemmen in te zetten: "Alles of niets", zegt ze tijdens het uitbrengen van haar keuze. Tóch is het uiteindelijk het model dat aan het kortste eind trekt: Annemiek heeft vijf stemmen tegen zich en Sylvana negen. 

"Ik ga eruit met een knaller, maar ik wil jullie echt heel erg bedanken", vertelt Sylvana terwijl haar tranen niet meer kan bedwingen. "Ik heb enorm genoten en fantastische mensen leren kennen. Was nog heel groot doorgegaan, maar het is oké." 

Expeditie Robinson zie je elke donderdagavond om 20.30 uur en elke zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loiza Lamers reageert op onverwachte Robinson-exit: 'Ziek van'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore