Entertainment

Leonardo DiCaprio speelt sekteleider Jim Jones

09 november 2021 04:09 Aangepast: 09 november 2021 07:30
Beeld © ANP

Er is een film in de maak over de massamoord in Jonestown, een dorp in het Afrikaanse Guyana dat werd gesticht door de Amerikaanse sekteleider Jim Jones. Leonardo DiCaprio (46) gaat volgens verschillende Amerikaanse media de rol van Jim spelen.

Jim Jones begon zijn sekte Peoples Temple in het Amerikaanse Indiana. Daarna streek hij in Californië neer. Jim verklaarde in eerste instantie dat het grootste doel van zijn 'kerk' was om de kwetsbaren in de samenleving te helpen, maar toen er mensen ontsnapten uit de beweging vertelden ze over machtsmisbruik, seksueel en ander geweld en grootheidswaanzin van Jim.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oude huis Leonardo DiCaprio stond volledig in teken van Titanic

In 1974 verhuisde hij met honderden volgelingen naar Guyana, waar hij het plaatsje Jonestown oprichtte. De verhalen over mensenrechtenschending bleven komen en Leo Ryan, een lid van het Huis van Afgevaardigden van de VS besloot samen met een aantal journalisten een kijkje te gaan nemen. In het dorp hield Jim de schone schijn op, maar verschillende leden van de Peoples Temple klampte Ryan daarna aan in de hoop met hem mee terug te kunnen naar de VS. Toen de delegatie in het vliegtuig wilde stappen om te vertrekken, openden volgers van Jim het vuur. Ryan en vier anderen kwamen om.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leonardo DiCaprio stapt in Nederlands kweekvlees

Jim Jones wist dat hij niet met die actie weg zou komen en droeg zijn volgelingen op cyanide te drinken om hun leven te beëindigen. Volgens verschillende onderzoeken werden weigeraars gedwongen het middel in te nemen. Onder de ruim 900 doden die in Jonestown vielen waren ruim 300 kinderen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore