Ga naar de inhoud
Entertainment

Travis Scott betaalt begrafeniskosten slachtoffers concert

Travis Scott (30) gaat de begrafeniskosten betalen van acht mensen die om het leven kwamen bij het Astroworld Festival. Ook zet hij een hulplijn op voor mensen die psychische ondersteuning zoeken na het drama dat zich voltrok bij het door hem bedachte muziekfestival in Houston.

Afgelopen weekend raakten 25 mensen, onder wie een 10-jarig jongetje, zwaar gewond. Tijdens het optreden van Travis ontstond voor het podium chaos en paniek waardoor mensen in de verdrukking kwamen. In het gedrang vielen veel mensen flauw en kreeg een aantal festivalgangers een hartstilstand.

Travis, die naar eigen zeggen niet op de hoogte was van de ernst van de situatie tijdens zijn optreden, wil alle mensen die betrokken waren bij de festivalramp psychische hulp aanbieden. Daarvoor slaat hij de handen ineen met de Amerikaanse organisatie BetterHelp, die virtuele therapiesesies aanbiedt. Ook start de rapper een hulplijn die mensen kunnen bellen om te praten over de gebeurtenissen van het afgelopen weekend.

'Travis
lees ook:
'Travis Scott betaalt festivalgangers terug', cancelt andere show

Hoe de psychische hulp en bellijn voor de betrokkenen worden opgezet, is nog niet bekend. Er waren zo'n 50.000 mensen op het festival afgekomen.

Ten minste twaalf mensen hebben een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott en de organisatoren achter het muziekfestival. Zo wil een festivalganger de medeorganisator ScoreMore en concertorganisator Live Nation aansprakelijk stellen voor het drama. Volgens de Amerikaanse website Billboard stelt de advocaat van deze fan dat de ramp het resultaat was van het verlangen om winst te maken 'ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers'.