Entertainment

Kijkers in shock door ‘sadistische’ proef in Expeditie Robinson

08 november 2021 12:56 Aangepast: 08 november 2021 13:00
Expeditie Robinson-proef Beeld © Expeditie Robinson / RTL

De proeven in 'Expeditie Robinson' zijn natuurlijk doorgaans niet heel leuk te noemen: er zijn maar weinig mensen die vrijwillig aan zo’n opdracht zouden meedoen. Toch zijn de kijkers van 'Expeditie Robinson' van mening dat de makers het in de laatste aflevering wel héél bont hebben gemaakt. De immuniteitsproef speelde zich af onder het water en zorgde voor heftige beelden.

"Mijn claustrofobie speelt op afstand en ik líg daar niet eens"

Op Twitter uiten veel mensen dan ook hun zorgen over de 'sadistische' proef in het programma.

De immuniteitsproef was absoluut niet geschikt voor mensen die het snel benauwd krijgen. De opdracht speelde zich namelijk af in het water, waarbij de kandidaten onder een rek moesten gaan liggen, met hun hoofden zoveel mogelijk door de metalen spijlen gestoken. Presentator Kaj Gorgels liet vervolgens het rek steeds verder zakken, waardoor de kandidaten kopje onder gingen en moesten zorgen dat ze zo lang mogelijk hun adem konden inhouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee deelnemers moeten het veld ruimen in Expeditie Robinson

Op Twitter werd er geschrokken gereageerd op de opdracht. 'Is dit niet gewoon een gratis recept voor een oor- en blaasontsteking?' zo vraagt iemand zich bezorgd af. 'Mijn claustrofobie speelt op afstand en ik líg daar niet eens', zo meent een ander. Wonderbaarlijk genoeg leken de kandidaten het niet zo benauwd te krijgen van de proef. Jasmine Sendar bleek uiteindelijk degene te zijn met de langste adem en zij mocht dan ook naar Jan Halst op Winnaarseiland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deelnemer Expeditie Robinson moet noodgewongen stoppen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Expeditie Robinson chaotischer dan ooit: hoe zit het ook alweer?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore