Entertainment

Sesamstraat-personages promoten coronavaccinaties

07 november 2021 14:30 Aangepast: 07 november 2021 17:38
Beeld © ANP

De Amerikaanse versie van het kinderprogramma 'Sesamstraat' is ingezet om coronavaccinaties te promoten. Bekende personages als Elmo en Oscar het Moppermonster werkten mee aan een video van tv-zender CNN om jonge kijkers te informeren over de prik. Andere poppen laten op Twitter weten te zijn gevaccineerd.

"Je krijgt misschien wel een pijnlijke arm en wordt een beetje moe, gelukkig is dat er wel"

In de Verenigde Staten kunnen kinderen tussen de 5 en 11 jaar sinds afgelopen week worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Om die reden werd samen met de Sesamstraat-gezichten aan kinderen uitgelegd wat vaccinatie inhoudt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Billie Eilish binnenkort te zien in Sesamstraat

Daar hebben in ieder geval de personages wat van geleerd, laten ze weten op Twitter. 'Ik heb vandaag het Covid-19-vaccin gehad. Mijn vleugel voelt een beetje pijnlijk aan, maar het geeft mijn lichaam de extra bescherming die nodig is om mezelf en anderen gezond te houden', schrijft Big Bird, de gele Amerikaanse broer van Pino. Bert en Ernie, Grover en Elmo schrijven blij te zijn dat ze nu meer weten over vaccinaties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ed Sheeran vond bekendmaking coronabesmetting maar raar

Oscar laat weten dat hij tot zijn teleurstelling heeft gehoord dat mensen minder mopperen door het vaccin. 'Je krijgt misschien wel een pijnlijke arm en wordt een beetje moe, gelukkig is dat er wel.'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore