Ga naar de inhoud
Entertainment

Angelina Jolie laat zich uit over Eternals-verbod in Golfstaten

The Eternals Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Angelina Jolie (46) heeft geen goed woord over voor het verbieden van de nieuwe Marvel-film 'Eternals' in Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar. De film is in die landen verboden omdat superheld Phastos (Brian Tyree Henry), het eerste homopersonage van Marvel, in een scène zoent met zijn echtgenoot.

"Ik kan nog steeds niet begrijpen dat we in een wereld leven waarin sommige mensen niet kunnen zien hoe mooi Phastos zijn gezin en hun liefde voor elkaar is"

In de landen is homoseksualiteit nog steeds verboden. Lokale distributeurs wilden meerdere scènes in de film aanpassen maar daar wilde Disney, die alle rechten van Marvel in handen heeft, niet in meegaan. Daarom is besloten de film daar helemaal niet te vertonen. De Amerikaanse actrice zei tegen het Australische News.com het jammer te vinden voor het publiek dat de film niet uitkomt in die landen, maar is trots op de beslissing van Marvel om geen scènes uit de film te knippen.

'Golfstaten
Lees ook:
'Golfstaten verbieden nieuwe Marvel-film Eternals wegens zoenscène'

Angelina, die superheldin Thena speelt in de film, liet zich verder kritisch uit over mensen die boos worden over homoseksualiteit of het afkeuren. "Ik kan nog steeds niet begrijpen dat we in een wereld leven waarin sommige mensen niet kunnen zien hoe mooi Phastos zijn gezin en hun liefde voor elkaar is."

Fans
Lees ook:
Fans hysterisch: Harry Styles toegevoegd aan Marvel Cinematic Universe