Entertainment

Kim Kötter en Jaap Reesema over kwade dronk: 'Misdragen ons zelden'

05 november 2021 16:43 Aangepast: 05 november 2021 16:44
Kim Kötter en Jaap Reesema Beeld © ANP

De van oorsprong Twentse Kim Kötter (39) woont nu nog met haar man Jaap Reesema (36) en hun drie zoontjes in Loosdrecht, maar ruilt hun villa binnenkort in voor een plek in de natuur. "Toen we dit huis twee jaar geleden in mochten, was het 23 december. We hadden die avond meteen dertig man over de vloer voor een kerstdiner dat we zelf kookten. Je snapt wel dat dat op z’n zachtst gezegd geen goede timing was", blikt het stel terug in de special van '&C'.

"Als we thuis dineren, zijn we net zo veel geld kwijt als wanneer we uit eten gaan. Daar sparen we ook voor"

Na een verbouwing van tweeënhalf jaar waren Kim en Jaap van plan om oud te worden in hun villa in Loosdrecht. Toch staat hun prachtige woning nu te koop en worden de verhuisdozen weer van zolder gehaald. Hoewel hun nieuwe paleisje nog volop in de steigers staat, kan het zomaar zijn dat dit de laatste Kerstmis wordt in Loosdrecht. Het gezin is dan ook van plan flink uit te pakken met de feestdagen.

"Geven wij een feestelijk diner, dan pakken we wel uit. Hoeveel we dan uitgeven weet ik niet precies, maar we bezuinigen in elk geval niet op goede wijn", onthult de presentatrice. "Als we thuis dineren, zijn we net zo veel geld kwijt als wanneer we uit eten gaan. Daar sparen we ook voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kötter en Jaap Reesema over heftig kinderwens-traject

Er is één ding dat niet mag ontbreken tijdens een diner: Viennetta-ijs. "Het is het allergoedkoopste ijs dat er is, maar het gaat voor ons boven welk ander toetje dan ook. We kunnen er niets aan doen, het moet gewoon op tafel komen."

De volgende ochtend met een kater en flinke dosis spijt aan het kerstontbijt, daar kun je Kim en Jaap niet op betrappen. Volgens het stel hebben ze een 'leuke dronk' en misdragen ze zich zelden. Al zijn ze wel altijd bang dat er iets stukgaat als ze met hond en kinderen ergens naartoe gaan. "Maar verder zijn we niet zo spannend", aldus Kim. "Al maken ze elkaar in Jaaps familie wel volledig af in de speeches tijdens het kerstdiner. Dan pakken ze elkaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaap Reesema wil meer als Kim Kötter zijn: 'Zij is stabiel'

&C’s Goud, glans, glitterboek is nu te koop.

Hopelijk heeft Kim dit jaar een back-upjurk klaarliggen voor het kerstdiner, want onlangs tijdens de première van Liefde Zonder Grenzen scheurde ze compleet uit haar jurk! In onderstaande video vertelt ze er zelf over:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore