Ga naar de inhoud
Entertainment

Talkshow Khalid & Sophie krijgt tweede seizoen

Hoewel er regelmatig kritiek was op de talkshow 'Khalid & Sophie', is zojuist bekend gemaakt dat het een tweede seizoen krijgt. Het programma, dat afwisselend wordt gepresenteerd door Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, is vanaf 21 maart weer te zien bij NPO 1.

De laatste aflevering van het huidige seizoen is vrijdagavond. Dan zijn voormalig correspondent Verenigd Koninkrijk Tim de Wit, AD-journalist Hans Nijenhuis en klimaatonderzoeker Heleen de Coninck te gast over de Klimaattop in Glasgow. Ook zijn Hedy D'Ancona, Tobi Lakmaker, Jan van Halst, Erik Dijkstra, Annefleur Schipper en Sinan Can te gast. Tot maart neemt Margriet van der Linden het tijdslot over met haar programma M.

Kritiek
Lees ook:
Kritiek op Sophie Hilbrand na 'belabberd' interview met Måneskin

Khalid en Sophie kreeg vanaf het begin de nodige kritiek. Niet alleen van kijkers, maar ook van voormalig presentatrice Sonja Barend. Zij vond het programma niet urgent en vernieuwend genoeg. Vlak na het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries schoof zijn zoon Royce de Vries aan bij Khalid om zijn verhaal te doen. Ook daar kwam enige kritiek op, omdat Khalid voorheen zijn advocatenkantoor deelde met Peter. Khalid zei daarop dat hij als onafhankelijk journalist te werk ging. Ook gingen er enige tijd geruchten dat hij zijn werk als presentator neer zou leggen, maar daar blijkt nu niets van waar.

Khalid en Sophie vervingen Renze Klamer en Fidan Ekiz, die onverwacht na 2 seizoenen van De Vooravond te horen kregen dat ze het programma zou stoppen. Renze Klamer wilde er destijds weinig over kwijt:

Renze Klamer over Khalid & Sophie: 'Niet chic om daar wat over te zeggen'

00:31
Khalid
Lees ook:
Khalid Kasem genoemd als advocaat die aan Taghi heeft gelekt