Ga naar de inhoud
Entertainment

Brigitte Bardot op de bon geslingerd voor racistische uitspraken

Brigitte Bardot heeft donderdag een boete gekregen voor het beledigen van het Franse eiland Réunion. De voormalig actrice en dierenactivist moet volgens de Franse krant 'Le Figaro' de 20.000 euro betalen voor 'racistische uitspraken' die ze in 2019 deed.

De 87-jarige Française noemde het eiland destijds in een open brief aan verschillende media een 'Duivelseiland' en zei dat de inwoners 'inboorlingen' zijn 'die hun wilde genen hebben behouden'. Dat deed Bardot omdat ze kritiek had op de behandeling van dieren op het eiland dat vlakbij Madagaskar ligt.

Brigitte
Lees ook:
Brigitte Bardot: klagende actrices hypocriet

De uitspraken vielen verkeerd bij een minister en die diende samen met onder meer een antiracisme-organisatie en diverse religieuze verenigingen een klacht in tegen de voormalig actrice.

Delphine
Lees ook:
Delphine reageert op racistische uitspraken in Temptation Island

Ook het Openbaar Ministerie van Réunion vond de uitspraken beledigend en had tijdens het proces vorige maand een boete van 25.000 geëist tegen Bardot en 5000 euro tegen de medewerker van haar stichting die de brief had verstuurd. Hij krijgt een boete van 4000 euro.

Bron: ANP / RTL Boulevard