Ga naar de inhoud
Entertainment

Laura Ponticorvo rekent af met moedermaffia: 'Tóch is het vervelend'

Beeld © ANP

Zwanger én bekend zijn is niet altijd een makkelijke combinatie. Al jaren deelt Laura Ponticorvo (36) veel van haar leven met haar volgers op het internet, maar dat wordt haar tijdens de zwangerschap soms te veel, zo vertelt ze in de Videoland-documentaire 'A Star Is Born'.

"Ik heb veel van de moedermaffia gehoord"

Zo krijgt Laura commentaar over van alles. Ze mag geen hakken dragen, want dat zou slecht voor haar bekken zijn. En dat wilde dansen, dat is ook uit den boze. Iets wat ze overigens tegenspreekt, want dansen zou volgens Laura juist goed zijn.

Die goedbedoelde adviezen vallen bij de moeder in spé in ieder geval niet in goede aarde. Ze bespreekt het met haar beste vriend. "Ik vind het heel leuk dat iedereen meeleeft met de zwangerschap", begint ze. "Maar ook merk ik dat er veel goedbedoelde adviezen mijn kant opkomen en daar moet ik even aan wennen."

Laura
Lees ook:
Laura Ponticorvo moet heftige bevalling nog verwerken: 'Niet niks'

Mensen voelen zich genoodzaakt om te laten weten dat ze 'iets niks vinden, lelijk vinden of iets niet vinden kunnen. Zodra ze dat getypt en gedeeld hebben, voelen zij zich beter en gehoord', zo beschrijft Laura het in de documentaire. "Ik heb veel van de moedermaffia gehoord. Ik ben wel benieuwd hoe zich dit in de toekomst gaat ontwikkelen qua bemoeien." 

Het zorgt ervoor dat ze als vlogger en influencer straks heel bewust te werk gaat. "Ik ga heel voorzichtig zijn over wat ik wel en niet ga posten [over de baby]. Als je het leest raakt het je niet echt, maar tóch is het vervelend."

Laura Ponticorvo: 'Ik belandde in een overlevingsmodus'

01:53
Laura
Lees ook:
Laura Ponticorvo: 'Ik belandde in een overlevingsmodus'

De tweede aflevering van A Star Is Born is nu te zien bij Videoland.