Entertainment

Salma Hayek doodsbang na belediging Weinstein: 'Ik trilde na afloop'

03 november 2021 11:45 Aangepast: 03 november 2021 13:33

Salma Hayek (55) heeft opnieuw een boekje opengedaan over het wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein (69), tijdens opnames van de film 'Frida', die in 2002 verscheen. Ze zegt tegen 'The Guardian' dat hij tijdens de opnames van de film over kunstenares Frida Kahlo tegen haar schreeuwde.

"Maar ik trilde na afloop wel en voelde me verdrietig''

"Soms belde hij me tijdens het maken van Frida en schreeuwde hij: waarom heb je een monobrow en een snor? Ik heb je niet ingehuurd om er lelijk uit te zien. Dan dacht ik, heb je nooit een foto van Frida Kahlo gezien?" De Mexicaanse kunstenares staat namelijk bekend om haar karakteristieke wenkbrauwen en snor, die ze soms bij zichzelf tekende.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Salma Hayek doet boekje open over seksueel wangedrag Harvey Weinstein

"Het ging op zich prima met me", zegt Salma, benadrukkend dat andere vrouwen erger van hem hebben meegemaakt. "Maar ik trilde na afloop wel en voelde me verdrietig."

Harvey deed vaak seksueel getinte verzoeken, waar Salma keer op keer nee tegen zei. "Nee op de vraag of ik een douche met hem wilde nemen. Nee tegen het verzoek om hem oraal te bevredigen. Nee, nee, nee. Met elke afwijzing werd hij bozer", zei Salma al in 2017 tegen The New York Times.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Salma Hayek zal niet rusten voordat vermiste soldate terecht is

Salma denkt dat Harvey haar nooit fysiek heeft aangevallen omdat ze sterk was, zegt ze nu tegen The Guardian. "Hij heeft me nog nooit zwak gezien. Ik kan bijna intimiderend zijn in mijn kalmte." Daarbij is ze wel wat gewend, zegt ze. Want meisjes worden vaker slecht behandeld volgens de actrice. "We moeten leren dapper te zijn. Het is niet makkelijk, maar wel nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore