Ga naar de inhoud
Entertainment

Barry Hay geeft update over George Kooymans

George Kooyman van Golden Earring Beeld © ANP

Het gaat naar omstandigheden goed met George Kooymans (73). Bij de Golden Earring-oprichter werd begin dit jaar de spierziekte ALS vastgesteld, maar volgens collega en vriend Barry Hay (73) kan hij nog steeds lachen.

"Hij klonk eigenlijk wel goed"

"De laatste keer dat ik hem sprak was hij best wel vrolijk", reageerde Barry dinsdag op Radio Veronica op de vraag hoe het met George gaat. De gitarist was toen op stap met collega-muzikant Bertus Borgers. "Je kon wel horen dat ze een wijntje hadden gedronken. Dat is de beste remedie. Hij klonk eigenlijk wel goed. Ik denk dat hij nu in Italië is", aldus Barry.

Golden
Lees ook:
Golden Earring-oprichter George Kooymans kampt met ALS

Veel meer wilde hij niet over de situatie kwijt. "Weet je, ik denk dat je met die ziekte ups en downs gaat kennen. Als je hem daarover wil horen moet je hem bellen, begrijp je? En ik denk dat hij daar niet zoveel zin in heeft", aldus de muzikant lachend. "Hij loopt nog rond en alles. Hij kan nog steeds lachen."

Radar
Lees ook:
Radar Love op 11 maart als eerbetoon voor George Kooymans

Begin februari werd bekend dat George ziek is en dat hij daardoor nooit meer kan optreden. Golden Earring besloot daarop te stoppen. De groep was de oudste nog bestaande rockband van Nederland.

'Golden Earring een voorbeeld voor veel Nederlandse artiesten'

01:00