Entertainment

Bad trip zorgt voor verrassende wending in Bureau Hofstad

02 november 2021 22:00
Beeld © Videoland

Een bijzondere zaak vanavond in 'Bureau Hofstad'. Nadat de politie in Den Haag een melding binnenkrijgt van een verlaten auto midden in een tunnel, krijgt de zaak een vreemde wending. Ewout Genemans (36) legt alles vast op camera.

"Eigenlijk is het heel triest"

De achtergelaten auto ziet eruit alsof iemand plotseling het voertuig uit is gesprongen. Ook vindt de politie binnenin allerlei rare briefjes, die erop wijzen dat de eigenaar in verwarde toestand verkeert. Omdat de auto vlakbij het treinspoor staat, is de politie bang dat zij wellicht van plan is om zelfmoord te plegen. Terwijl ze onderzoek verrichten, krijgen ze een melding binnen. Toevallig blijkt een vriendin van de auto-eigenaar diezelfde dag naar de politie te hebben gebeld, omdat ze de vrouw al een aantal dagen niet kan bereiken. Er staat daarom een eenheid voor haar woning, die eveneens geen gehoor krijgt.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ewout Genemans gaat in gesprek met politie Curaçao

Via de vriendin van de vrouw weet de politie dat zij vier dagen eerder op een feestje MDMA heeft genomen, wat ze wel vaker doet. Deze keer blijkt de drug echter totaal verkeerd te vallen en krijgt de vrouw een zogeheten 'bad trip'. Omdat de vrouw zich in de dagen daarna verward blijft gedragen en plotseling niks meer van zich laat horen, verwittigt haar vriendin de politie. Die besluit in de buurt van de auto naar de vrouw te zoeken, in eerste instantie met weinig succes.

Niet veel later krijgt de politie de melding dat de vrouw in verwarde toestand dansend voor de Tweede Kamer is gespot. Het feit dat ze voor de Tweede Kamer staat, maakt de situatie een stuk urgenter: juist hier kunnen de consequenties van een rare eenmansactie groot zijn. De agenten spreken de vrouw aan en al snel blijkt inderdaad dat ze erg verward is. Ze vertelt een onsamenhangend verhaal over premier Mark Rutte en de duivel, die ervoor zouden hebben gezorgd dat zij haar auto uit is gevlucht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ewout Genemans gaat naar Den Haag voor Bureau Hofstad

Ewout is duidelijk geschrokken van de staat waarin de vrouw verkeerd. "Ze kijkt heel verward uit haar ogen en ze ziet eruit alsof ze weer iets gebruikt heeft", zo vertelt hij voor de camera. De vrouw wordt uiteindelijk in een ambulance gecontroleerd en daarna naar de opvang voor verwarde personen gebracht. Ewout legt uit dat de situatie een echte eyeopener voor hem is geweest. "Iemand die op zondag een feestje viert met drugs en er vier dagen later zo bijloopt, heb ik nog niet eerder meegemaakt. En ze ziet er zo jong en verzorgd uit. Eigenlijk is het heel triest."

De vrouw blijkt een nachtje te hebben doorgebracht in de opvang en wordt voor verdere hulp doorverwezen naar haar huisarts, zo vertelt de voice-over van het programma.

Het is overigens zeker niet het eerste heftige incident dat Ewout in zijn programma's meemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore