Ga naar de inhoud
Entertainment

Ed Sheeran genoot door kritiek niet van Game of Thrones-rolletje

Beeld © ANP

Toen Ed Sheeran (30) in 2017 een rolletje wist te scoren in de bekende serie 'Game of Thrones', kon hij zijn geluk niet op. De zanger is groot fan van de serie en daarnaast speelde één van zijn beste vriendinnen, actrice Maisie Williams (24), er ook een rol in. Je zou daarom denken dat Ed met een goed gevoel terugkijkt op zijn cameo, maar niets is minder waar.

"Ik heb het gevoel dat de reactie van mensen mijn vreugde een beetje heeft vertroebeld"

Tijdens de Armchair Expert-podcast van Dax Shepherd vertelt hij dat alle kritiek die hij naderhand op zijn rol kreeg ervoor heeft gezorgd dat hij er niet echt van heeft kunnen genieten. Ed speelde in seizoen 7 de rol van een Lannister-soldaat in de aflevering Dragonstone. In één van de scènes zong hij een ballad in de middeleeuwse bossen, wat bij de kijkers niet helemaal goed viel. Veel mensen vonden zijn cameo afleiden van het verhaal en dat zorgde bij Ed toch wel een beetje voor teleurstelling. "Ik heb het gevoel dat de reactie van mensen mijn vreugde een beetje heeft vertroebeld", zo vertelt hij.

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran opnieuw de rijkste Britse ster onder dertig jaar

Voor zijn vriendin Maisie was het overigens een grote verrassing dat hij een rolletje had. Ed vertelt dat het zevende seizoen eigenlijk haar laatste seizoen zou zijn, maar dat was het uiteindelijk niet. "En om haar te verrassen hadden ze mij een rolletje gegeven. Dus het was de bedoeling dat zou arriveren op de set en mij plotseling bij het vuur zou zien", aldus Ed. Gelukkig voor de fans van Game of Thrones bleef Maisie nog een tijdje in de serie zitten en werd ze uiteindelijk één van de meest geliefde personages. 

Hoewel Ed na GoT niet meer echt iets van zijn acteerkunsten heeft laten zien, is hij wel volop bezig geweest met het maken van muziek. Een week geleden bracht hij zijn nieuwe album uit, dat een intiem kijkje geeft in zijn leven.

'Nieuw album geeft je intiem kijkje in het leven van Ed Sheeran'

04:20
Elton
Lees ook:
Elton John belt Ed Sheeran elke dag sinds coronabesmetting