Ga naar de inhoud
Entertainment

Dave Chappelle krijgt nog steeds steun van Netflix-baas

Beeld © ANP

Ondanks alle kritiek lijken Netflix-baas Ted Sarandos (57) en comedian Dave Chapelle (48) nog altijd met elkaar op goede voet te staan. Dave en Ted werden gister tijdens een Hall of Fame-ceremonie gespot, waar de twee elkaar de hand schudden, voor een foto poseerden en ogenschijnlijk enthousiast met elkaar spraken.

Ted ligt onder vuur voor zijn steun aan Dave. Die kreeg een lading kritiek op zijn comedyspecial The Closer, waarin hij grappen maakt die door zijn tegenstanders worden gezien als transfobie. Zij en een aantal werknemers van Netflix, waar de special te zien is, eisten dat Ted The Closer zou verwijderen. De baas van de streamingservice heeft echter verklaard de comedians die hij onder contract heeft niet te willen beperken in de grappen die zij kunnen maken.

Dave
Lees ook:
Dave Chappelle blijft achter zijn omstreden comedyspecial staan

Afgelopen maand legden personeelsleden van het hoofdkantoor van Netflix in Los Angeles enige uren het werk stil om op straat te protesteren tegen het beleid van Ted. Een medewerker lekte uit protest financiële gegevens over de special. De persoon werd ontslagen en klaagt de streamingdienst nu samen met een ander personeelslid aan vanwege onveilige werkomstandigheden.

Netflix-baas
Lees ook:
Netflix-baas betreurt verdedigen 'transfobe' comedyspecial Dave Chappelle

Dave was bij de ceremonie zaterdag om te spreken over Jay-Z, die werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Ook de schoonvader van Ted, Motown-voorzitter Clarence 'The Black Godfather' Avant, kreeg die eer toebedeeld.

Dave
Lees ook:
Dave Chappelle open voor gesprek met Netflix-medewerkers