Ga naar de inhoud
Entertainment

Vrouw Alec Baldwin probeert PTSS bij hem te minimaliseren

Alec en Hilaria Baldwin Beeld © ANP

Na het schietincident op de set van de film 'Rust', waarbij Alec Baldwin (63) camera-crewlid Halyna Hutchins per ongeluk doodschoot, probeert Hilaria Baldwin (37) de posttraumatische stressstoornis bij haar man 'te minimaliseren'. Dat zegt de actrice in een interview met 'The New York Post'.

"Alec heeft een zeer traumatische gebeurtenis meegemaakt"

De afgelopen dagen hebben de Baldwins zich teruggetrokken in een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Vermont om te rouwen om de dood van de 42-jarige Hutchins en rust te pakken. Hilaria heeft bovendien naar eigen zeggen een extra taak op zich genomen. "Alec heeft een zeer traumatische gebeurtenis meegemaakt, dus ik probeer de PTSS bij hem te minimaliseren. Als er zoiets gebeurt bij militairen of politieagenten is dat ook traumatisch."

Alec
Lees ook:
Alec Baldwin praat voor het eerst met pers na schietincident

Of Alec na het incident nog verder gaat met acteren, weet Hilaria niet. Ze hoopt het, maar kan er nu nog weinig over zeggen. "Hij heeft tijd nodig om zich door mij te laten verzorgen", aldus Hilaria, die daarbij ook doelt op de mentale gezondheid van haar man. "Het is afschuwelijk wat er is gebeurd. Alec voelt zich vreselijk."

'Wapen
Lees ook:
'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan op set'

Michiel Vos vertelt of Alec Baldwin zich zorgen moet maken

03:20