Entertainment

Harry en Meghan vragen om eerlijke verdeling vaccins

29 oktober 2021 22:51 Aangepast: 30 oktober 2021 12:31
Beeld © ANP

Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) hebben samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een open brief geschreven over de urgentie van een eerlijke verdeling van coronavaccins wereldwijd. De brief is gericht aan de wereldleiders die dit weekend samenkomen voor de G20 top in Rome.

"Waar zijn al die beloofde vaccins gebleven?"

De hertog en hertogin van Sussex schreven de brief samen met de baas van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ze vragen aandacht voor meer vaccins voor de armere landen. "Bij een eerdere G7-top in juni werd beloofd dat er een miljard vaccins beschikbaar zouden worden gesteld voor armere landen", schrijven de drie. "Maar nu zijn er in sommige landen niet eens genoeg vaccins voor slechts de zorgmedewerkers. Dat roept vragen op. Waar zijn al die beloofde vaccins gebleven?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle krijgt gemengde reacties op persoonlijke brief

Ze roepen op tot betere internationale samenwerking voor een eerlijke verdeling van de vaccins. "Dit gaat over mensenlevens", is te lezen in de brief. Harry, Meghan en de WHO-baas voegen toe dat het onacceptabel is dat er doses worden verspild. "Dat zou ons allemaal moeten verontwaardigen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Harry en Meghan Markle vieren kerst in Engeland'

Het is niet de eerste keer dat de twee zich uitspreken over het belang van coronavaccins voor iedereen. Vorige maand waren ze op bezoek in New York City en daar benadrukten ze tijdens een speech op het Global Citizen Festival in Central Park ook de urgentie van een gelijke verdeling van coronavaccins.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry en Meghan op lijst invloedrijkste mensen ter wereld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore