Entertainment

Dennis Schouten klaagt Van der Valk-hotel aan na Tinder-avontuur

29 oktober 2021 16:51 Aangepast: 30 oktober 2021 15:00
Beeld © ANP

Dennis Schouten (26) heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Van der Valk Hotel in Deventer, zegt de presentator in het YouTube-programma 'RoddelPraat'. Een medewerker van het hotel zou foto's hebben gemaakt van bewakingsbeelden waarop een vrouw te zien is met wie de presentator in juni had afgesproken in het hotel. De medewerker zou de beelden hebben verspreid met de boodschap dat het om een minderjarig meisje gaat, terwijl dit volgens Dennis niet het geval was.

Nadat hij contact opnam met het hotel vroeg een medewerker hem om met een bedrag voor een schadevergoeding komen, waarop hij een bedrag eiste van 15.000 euro. Omdat het hotel hier volgens Dennis niet mee instemde heeft hij een rechtszaak aangespannen wegens 'bewust datalek', verklaart hij in het programma. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dennis Schouten deelde het bed met Famke Louise: 'Ongemakkelijk'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dennis Schouten weg bij Radio Veronica Inside: 'Chantage'

Volgens een woordvoerder van het hotel is er nog helemaal geen sprake van een rechtszaak en ging het ook niet om een medewerker van het hotel die de beelden maakte, maar iemand van een extern beveiligingsbureau. "Dat betreuren wij ten zeerste", zegt de woordvoerder tegen persbureau ANP. Nadat het hotel van Schouten bericht had gekregen over de beelden, heeft het meteen contact gezocht met het beveiligingsbedrijf. "Want dit is niet normaal, voor Van der Valk staat de privacy en veiligheid van gasten altijd voorop."

De woordvoerder zegt dat de hotelmedewerkers hebben geprobeerd het uit te praten met Schouten, maar dat een jurist van de presentator tussenbeide kwam. De presentator zou 'emotioneel ingestort zijn', aldus de zegsman van het Van der Valk-hotel. 

De woordvoerder van het hotel bevestigt dat Dennis 15.000 euro heeft geëist, wat de woordvoerder van het hotel bevestigt. Maar volgens de zegsman kregen zij slechts anderhalf uur om tot een besluit te komen, omdat het programma dan geüpload moest worden op YouTube. Volgens de woordvoerder is het hotel met de presentator in gesprek om tot een passende oplossing te komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore