Entertainment

Wietze in tranen bij Expeditie Robinson: 'Stop gevoel vaak weg'

28 oktober 2021 21:32
Wietze de Jager Beeld © Expeditie Robinson / RTL

Donderdagavond konden 'Expeditie Robinson'-kijkers weer smullen van een gloednieuwe aflevering van het survivalprogramma. Hierin was te zien hoe de deelnemers van Tweede Kans- en Afvallerseiland het tegen elkaar opnamen voor de welbekende samensmeltingsproef.

"Ik merk wel dat ik iedere ochtend toch weer gelukkig wakker word"

En die verliep eigenlijk precies hetzelfde zoals we dat gezien hebben bij de aflevering van afgelopen zondag. De deelnemers moesten wederom tegen elkaar strijden in een parcours, waarbij er bij elk onderdeel steeds meer kandidaten afvielen. Uiteindelijk bleken Jasmine en Yuki de sterksten en mochten vervolgens tegen elkaar puzzelen. Laatstgenoemde bleek ijzersterk en won de immuniteitsketting. "Ik heb denk ik de dag van mijn leven, het is dat ik niet in Amsterdam ben, anders had ik vandaag een staatslot gekocht", aldus een dolblije Yuki. 

Vervolgens werd de hele groep naar het samensmeltingsdiner gebracht en konden ze na 17 (!) dagen genieten van een gedekte tafel vol overheerlijk eten. De volgende ochtend werd de groep opgehaald door twee boten. Alle kandidaten die tijdens de proef een groene bandana hadden weten te bemachtigen mochten op de ene boot, de overgebleven kandidaten op de andere. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen, is in de volgende aflevering te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Expeditie-afvaller John: 'Ik ben helemaal niet lui'

Er was nóg een opvallend moment in de aflevering. Voor de samensmeltingsproef werd Wietze de Jager emotioneel in gesprek met Jay-Jay Boske. "Ik merk wel dat ik iedere ochtend toch weer gelukkig wakker word. En dat komt toch door de fijne groep mensen die je hebt", aldus Wietze. 

Jay-Jay beaamt dat en merkt dat de gesprekken die hij voert op het eiland veel dieper gaan dan de gesprekken die hij normaal gesproken met zijn vrienden in Nederland voert. Wietze: "Het gaat ook over thuis en familie en wat je zo leuk vindt aan je partner, en in mijn geval ook aan je kinderen."

Vervolgens begint de radio-dj te snikken wanneer hij beseft dat zijn gezin hem kracht geeft op het eiland: "Ik stop dat gevoel vaak een beetje weg natuurlijk. Als ik er tranen om laat, zijn het echt tranen van geluk. Omdat ik weet dat als ik straks thuiskom, dat ze dan staan te wachten. Ik realiseer me gewoon wat een mooi leven ik heb in Nederland." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wietze de Jager verliest opdracht en moet 'vreemde' tattoo zetten

Nu Wietze zo lang en ver is afgezonderd van zijn kinderen, Kees Valentijn, Harm-Adam en Juul Bettie, merkt hij hoe veel hij van ze houdt: "Shit, wat hou ik veel van die kleintjes zeg, van mijn vrouw ook, maar die kinderen hebben toch een heel aparte plek in je hart." 

Expeditie Robinson zie je elke donderdag om 20.30 uur en elke zondag om 20.00 uur bij RTL4. De afleveringen zijn ook terug te zien bij Videoland. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mattie Valk heeft spijt van aanpak breuk Wietze de Jager

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore