Ga naar de inhoud
Entertainment

Ed Sheeran woog 100 kilo: 'Dronk 2 flessen wijn per dag'

Ed Sheeran Beeld © ANP

Het vaderschap was voor Ed Sheeran de ultieme motivatie om iets aan zijn slechte eet- en drinkgewoonten te doen. De 30-jarige zanger, die samen met zijn vrouw Cherry hun 1-jarige dochter Lyra heeft, is drie maanden voor Lyra's geboorte gezonder gaan eten en meer gaan sporten. Dit meldt 'The Sun'.

"Het is niet zo dat ik voor altijd met alles ben gestopt"

"Ik was gek op chicken wings, wijn en bier en deed niet aan sport. Na mijn laatste tour was ik echt veel te zwaar, maar door toen een pauze van werk te nemen werd het alleen maar erger. Toen kon ik de hele dag eten en drinken, soms wel twee flessen wijn op een dag. Ik wist dat dit patroon op de lange termijn ernstige gevolgen voor mijn gezondheid kon hebben, waarvan mijn dochter uiteindelijk de dupe zou worden," aldus Ed.

Wembley-concert
Lees ook:
Wembley-concert Ed Sheeran als eerste voorzien van gebarentaal

De zanger gooide het roer flink om. "Ik was erop gebrand om degene te zijn die mijn vrouw naar het ziekenhuis zou brengen voor de bevalling en daarvoor moest ik iets aan mijn lijf gaan doen. Ik woog zo'n 100 kilo en zit nu rond de 70, waardoor ik me veel beter voel. En ik drink nog steeds wel wijn, alleen dan één glaasje in plaats van twee flessen. Het is niet zo dat ik voor altijd met alles ben gestopt, alleen eet en drink ik alles nu in veel mindere mate."

Ed en zijn dochtertje verblijven momenteel in zelfisolatie nadat ze beide met het coronavirus besmet raakten. 'Ik kan even geen mensen zien, dus ik zal zoveel mogelijk interviews en optredens vanuit huis doen. Het spijt me als ik mensen teleurstel', liet hij via Instagram weten.

Nederlands
Lees ook:
Nederlands interview Ed Sheeran niet op BBC vanwege 'naughty words'

Ed Sheeran over succes: 'Mensen willen je zien falen'

03:49