Entertainment

Geëmotioneerde Frans Bauer: 'Weet niet of ik dit verwerkt heb'

27 oktober 2021 22:38 Aangepast: 28 oktober 2021 09:14
Frans Bauer Beeld © De Geknipte Gast / BNNVARA

Frans Bauer (47) raakt nog altijd geëmotioneerd als hij denkt aan het overlijden van zijn vader in 2015. In het tv-programma 'De Geknipte Gast' van Özcan Akyol (37) schoot de volkszanger woensdagavond vol toen hij vertelde over het moment waarop hij zag hoe zijn vader werd gereanimeerd.

"En uiteindelijk blijkt dat je vader te zijn"

Chris Bauer, de vader van Frans Bauer, lag in 2015 in het ziekenhuis met een longontsteking. Tijdens het bezoekuur stuitte Frans per toeval op de reanimatie. "Toen ik binnenkwam tijdens het bezoekuur kwam ik bij een reanimatie", vertelt Frans in de kappersstoel van presentator Özcan. "Ik zie me weer uit die lift komen, ik zie mezelf uit de gang komen en ik zie dat ze bezig zijn achter een doek. En uiteindelijk blijkt dat je vader te zijn." Op dat moment springen de tranen in zijn ogen. "Het is iets heel geks, angstaanjagend ook als ik er aan terugdenk. Zo’n reanimatie. Ik weet niet of ik dat ooit verwerk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flinke discussie bij Humberto tussen Gerard Joling en Frans Bauer

In de uitzending laat Frans ook nog een dierbare ring zien met daarop de vingerafdruk van zijn vader. Hij kreeg hem van zijn zoons tijdens de eerste vaderdag dat Frans' eigen vader er niet meer was. "Ik vergeet het nooit meer, die ochtend."

De Geknipte Gast zie je elke woensdagavond om 21.08 bij NPO 1. De aflevering van gisteren is hier terug te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frans Bauer op muzikale trip down memory lane in nieuw programma

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore