Entertainment

Zó komt Penn Badgley aan zijn ongebruikelijke naam

31 oktober 2021 12:29 Aangepast: 31 oktober 2021 12:34
Penn Badgley Beeld © Getty Images

De kans is klein dat je in Nederland ooit iemand bent tegenkomen met de naam Penn. Ook in Amerika is de naam zeldzaam en kennen we hem vooral van acteur Penn Badgley (34). In 'Jimmy Kimmel Live!' onthulde de 'You'-ster dat zijn ongebruikelijke voornaam een sportieve oorsprong heeft.

"Ik was ongeveer zo groot als een tennisbal, dat is wat mijn moeder zei tegen mijn vader terwijl hij met een tennisbal aan het spelen was"

Penn Badgley luistert inmiddels ook naar Dan, Joe en zelfs You. Als hij te gast bij Jimmy Kimmel is, komt echter zijn eigen naam ter sprake. Volgens de talkshowhost is Penn Badgley een sterke naam die niet zou misstaan in het Witte Huis, maar ook met gemak de naam van een makelaar zou kunnen zijn - iets waar de acteur wel om moet lachen. "Hij kan inderdaad breed ingezet worden", geeft hij toe.

De presentator is dan ook nieuwsgierig waar de naam vandaan komt. Waar hij hoopt op een romantisch verhaal over een overgrootvader met de naam Penn, is de waarheid echter wat minder zoetsappig. De acteur biecht namelijk op te zijn vernoemd naar... een tennisbal. "Ik was ongeveer zo groot als een tennisbal, dat is wat mijn moeder zei tegen mijn vader, terwijl hij met een tennisbal aan het spelen was. En zo geschiede."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Penn Badgley vindt Dan uit Gossip Girl erger dan Joe uit You

De acteur die de hoofdrol speelt in de Netflix-hit You doet ook nog een grappige onthulling in de talkshow. Niet alleen speelt Penn namelijk de mannelijke lead, ook spreekt hij de voice-over in - wat volgens hem 80 procent van zijn werk is. "De meeste dagen ga ik naar mijn werk zonder mijn tekst te hoeven oefenen, dan hoef ik alleen maar te kijken in de camera. En soms, omdat de camera zo dicht bij mijn gezicht is tijdens deze momenten, kan ik niet eens naar een persoon kijken en moet ik naar kruisjes kijken op de camera, terwijl mijn 'gedachten' worden voorgelezen."

Hij legt uit: "Het is soms gek, maar inmiddels ben ik er wel aan gewend al kan het soms wel een beetje eenzaam zijn. Maar de 'technische dans' met de crew is iets wat je niet vaak doet als acteur, dus dat kan ik waarderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

You-acteur Penn Badgley verwelkomt zoontje

You gaat om een bloedknappe, maar doodenge stalker die het leven zuur maakt van diverse mensen en dat is vooral voor ons als kijker heel spannend. Onze gebeden zijn nu verhoord, want het nieuwe seizoen is gearriveerd en knalt rechtstreeks de top drie in van meest bekeken series van het moment.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore