Entertainment

Boek Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde op één in bestsellerlijst

27 oktober 2021 12:04 Aangepast: 27 oktober 2021 20:11
Ruud ten Wolde Beeld © Michael Graste

Het boek 'Ziek gelukkig' van de overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde is binnengekomen op de eerste plek van de officiële Bestseller 60. Dat blijkt uit de gegevens die de stichting CPNB elke woensdagmiddag bekendmaakt. Er wordt niet gemeld hoeveel exemplaren er exact van een boek zijn verkocht.

Ruud overleed twee weken geleden op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was op social media heel open over zijn ziekte en zijn behandelingen. Ruud schreef over de afgelopen jaren het boek Ziek gelukkig dat vorige week verscheen.

De familie en vrienden van Ruud zijn deze week een onlinecampagne gestart en vragen lezers die het boek hebben gekocht een stem uit te brengen voor de NS Publieksprijs. Het boek staat niet op de lijst met genomineerden, maar stemmers hebben wel de mogelijkheid om een eigen keuze in te vullen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nabestaanden over Ruud ten Wolde: 'Hij had de magie iedereen te raken'

Volgens het CPNB is dit toegestaan, mits het gaat om een boek dat oorspronkelijk in het Nederlands is verschenen. Het lobbyen voor een andere keuze dan de genomineerden heeft soms effect. In 2005 won op deze manier de nieuwe Nederlandse bijbelvertaling de NS Publieksprijs. Het lukte schrijver Frank Krake met zijn boek De Laatste Getuige in 2018 bij de laatste zes boeken te belanden, dankzij een intensieve campagne die hij voerde.

Gemiddeld worden er voor de NS Publieksprijs zo'n 160.000 stemmen uitgebracht. Stemmen kan nog tot woensdagavond 17 november via de website. De nominaties werden eind vorige week bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde (29) overleden

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore