Ga naar de inhoud
Entertainment

Koppel krijgt verontrustend nieuws te horen in Kopen zonder Kijken

Beeld © RTL

Waar in de vorige aflevering van 'Kopen zonder Kijken' een aaneenschakeling van geluksmomentjes voorbijkwam, was dat in de aflevering van vanavond wel anders. Eva en Pascal hebben namelijk een flinke eisenlijst, maar een klein budget en dat betekent dat de zoektocht niet gemakkelijk verloopt. Als er dan éindelijk een leuk huis voor ze gevonden wordt, krijgt makelaar Alex verontrustend nieuws te horen.

"Voor mij is het een no-go"

Eva en Pascal uit Papendracht hebben elkaar via Facebook leren kennen en al vijf maanden na hun ontmoeting, blijkt Eva zwanger te zijn. De twee gaan samenwonen in haar kleine appartement en daar komen ze er al snel achter dat het appartement toch iets te klein is voor drie personen. Met het oog op gezinsuitbreiding zijn ze op zoek naar een groter huis, maar de zoektocht wil tot nu toe niet echt vlotten. Het koppel heeft een budget van 285.000 euro en wil in ruil daarvoor een eengezinswoning met een tuin, een huis van 100 m2, minimaal drie slaapkamers én een keuken die aan woonkamer van minimaal 10 meter grenst.

Aanzoek
Lees ook:
Aanzoek én een huis: stel in Kopen zonder Kijken kan geluk niet op

Makelaar Alex heeft er meteen al een hard hoofd in, maar gaat desondanks met goede moed op zoek naar een geschikte woning. Nadat hij verschillende huizen heeft bezichtigd en meerdere keren een bod heeft uitgebracht, komt hij tot de conclusie dat het toch echt niet gaat lukken met alle eisen van het koppel. Hij besluit ze een bezoekje te brengen. "Hoe graag willen jullie verhuizen?", zo vraagt hij ze. "Jullie moeten echt alles loslaten en ons de vrije hand geven. De lengte van de woonkamer gaat gewoon niet lukken", zo deelt hij ze mee. Eva en Pascal besluiten hun eisenlijstje wat bij te stellen en niet zonder succes: kort na het concessiegesprek stuit Alex namelijk alsnog op een leuke woning.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers verward na herhaling Kopen Zonder Kijken, Martijn legt uit

Als Eva en Pascal de woning gaan bezichtigen zijn ze razend enthousiast. Ze vinden het huis hartstikke leuk en vooral de tuin kan hun goedkeuring wegdragen. Wanneer ze de bovenverdieping hebben bekeken en naar beneden lopen, staat ze echter een vervelende verrassing te wachten: Martijn, Alex en Bob staan ze op te wachten en hebben helaas geen goed nieuws. "Jullie moeten wel eerst even iets weten, want het had weinig gescheeld of we hadden het huis niet gekocht", zo vertelt Martijn ze. "In de kruipruimte zit een combinatie van zwam, asbest en beestjes. Nou, dat is een top 3 die je niet wil hebben." Bob doet er nog even een schepje bovenop: "Heel eerlijk: ik heb meteen Alex gebeld en gezegd voor mij is het een no-go."

Veeleisend
Lees ook:
Veeleisend stel staat voor verrassing in Kopen Zonder Kijken

Omdat Eva en Pascal al zo’n krap budget hebben, is er geen geld om de drie problemen aan te pakken. Gelukkig is het Alex na stevig onderhandelen gelukt om de verkoper zover te krijgen dat hij een flink bedrag in een depot heeft gezet, als onderdeel van de koopsom, voor herstel van wat ze gaan aantreffen. Eerst moet er echter nog gekeken worden hoe erg het probleem precies is. "Maar kan het dus ook zo zijn dat we over paar weken zeggen, we ontbinden heel die koop weer?" zo vraagt Eva zich beteuterd af. "Ja dat zou kunnen, maar dan doen we het wel in jullie belang", zo drukt Alex ze op het hart.

Gelukkig blijkt na het onderzoek dat er genoeg geld in het depot zit om alle problemen aan te pakken en dat betekent dat het klussen kan gaan beginnen. De badkamer wordt flink aangepast, er wordt een nieuwe vloer in het huis gelegd en ook de keuken krijgt een stijl-update. Wanneer Eva en Pascalle het eindresultaat zien, zijn ze door het dolle heen. "Heel mooi! Ik ben helemaal sprakeloos", zo stamelt Pascal.

Bob en Roos zijn overigens wel wat gewend als het gaat om 'moeilijke' kandidaten:

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12