Entertainment

Kijkers zien emotionele Martien 60 jaar worden in Chateau Meiland

21 oktober 2021 21:49
Beeld © Kijk

De Meilandjes pakken natuurlijk elke gelegenheid aan om een flesje wijn te openen of een champagne te ontkurken, maar vanavond was er écht een reden voor een feestje. Martien mocht maar liefst 60 kaarsjes uitblazen en dat zorgde voor heel wat emotionele taferelen in 'Chateau Meiland'.

"Als je zo oud moet worden, nou mij niet bellen"

Mensen die de Meilandjes al wat langer volgen, weten dat Martien al van jongs af aan het gevoel heeft dat hij niet heel oud zal worden. Dat hij tóch nog deze feestelijke gebeurtenis mag meemaken, brengt bij hem dan ook de nodige emotionele gevoelens naar boven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers Chateau Meiland gieren om crashende Martien in een kano

Op de ochtend van zijn verjaardag kunnen we weer genieten van het nodige geklungel wanneer de familie probeert slingers op te hangen en Martien uitroept dat het toch wel heel gek is dat hij 'in zijn badjes zijn eigen versiering zit op te hangen'. Martien moppert wat af, maar zijn bui slaat om als hij een telefoontje krijgt van zijn schoonmoeder, die hem feliciteert met zijn verjaardag. Wanneer ze hem mededeelt dat hij van 50 euro iets moois voor zichzelf kan kopen, staan de tranen in zijn ogen. Martien legt uit dat het momenteel niet zo goed gaat met zijn schoonmoeder. "Ze is 92 jaar", zo vertelt hij. "En ze is zo slecht. Als je zo oud moet worden, nou mij niet bellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien tot tranen geroerd door plots bezoek in Chateau Meiland

En zijn schoonmoeder is niet de enige die aan hem denkt. Ook Erica en zijn dochters Maxime en Montana zijn op de dag van zijn verjaardag druk in de weer met het schrijven van een speech. Erica wil Martien graag in het zonnetje zetten op deze bijzondere dag. "Normaal gesproken spreek ik zoiets niet uit, maar dit is zo’n bijzondere gebeurtenis en dan krijg je gewoon natte ogen", aldus Erica. Zijn dochters hebben niet alleen een mooie speech in petto, maar ook een groot cadeau: ze willen Martien namelijk een reischeque geven naar Costa Adeje, zijn favoriete vakantiebestemming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chateau Meiland-kijkers gieren om Japans toilet: 'Straaltje tegen de anus'

Wanneer Martien 'ontvoerd' wordt uit zijn huis en gebracht wordt naar een speciale locatie in Noordwijk, is hij diep onder de indruk van alle voorbereidingen die voor zijn verjaardag zijn getroffen. Als zijn familie dan ook nog eens tijdens het diner hem toespreekt, staan de tranen opnieuw in zijn ogen. En niet alleen bij hem, want ook de kijkers thuis zijn ontroerd door de aflevering.

Wij brachten onlangs nog een bezoekje aan Maxime, die een nieuw huis heeft gekocht. En wij kunnen je alvast de eerste beelden laten zien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore