Ga naar de inhoud
Entertainment

Loiza woest over 'lelijke' actie in Expeditie Robinson

Er blijven steeds minder kandidaten over op het eiland in 'Expeditie Robinson’. De samensmelting komt steeds dichterbij en dat voelen de deelnemers ook, waardoor het spelletje steeds venijniger gespeeld wordt. Dat blijkt wel, wanneer Saar vorige week op een slinkse manier uit het spel gestemd werd. Loiza was daar op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

''Ze hebben zich niet aan het pact gehouden, ik ben echt heel boos. Het is niet eerlijk en ik vind het ook lelijk''

Van het eens zo hechte pakt bij de oud-deelnemers, blijkt niets meer over te zijn, na het wegstemmen van Saar. De mannen hebben Sterrin definitief in hun hart gesloten en daarom is op dit moment niemand meer zeker van een plek in het kamp.

Zonder dat Do en Loiza ervan af wisten heeft de groep Saar eruit gestemd. Het hechte trio is daardoor in één uit elkaar gerukt. "Ik mis Saartje wel", zegt Loiza de ochtend na de eilandraad. Wietze probeert ondanks zijn deelname aan de ietwat gemene actie, een wit voetje te halen bij de twee dames: ''Ik vind het wel heel knap van jullie, want jullie waren wel heel dik maar Saar natuurlijk. Het was gister een heftige dag, maar jullie staan gewoon weer vrolijk op en gaan er tegenaan, dat is wel heel mooi."

Toch is Loiza not amused: "Ze hebben zich niet aan het pact gehouden, ik ben echt heel boos. Het is niet eerlijk en ik vind het ook lelijk. Ik weet nog niet wat ik hiervan moet vinden", zegt Loiza teleurgesteld. De sfeer in de groep is om te snijden, zo kun je wel stellen. 

Expeditie
lees ook:
Expeditie Robinson-deelnemers verzwakken: 'Energie is op'

Terug naar de orde van de dag. Er staat de kandidaten een stevige proef te wachten. Daar komen de Expeditie-leden zelf al snel achter na uitleg over de opdracht te hebben gekregen. ''De proef is een flinke hap", zegt Wietze. "Loodzwaar, ik denk dat ik straks echt helemaal dood ben", vult Do aan.

Eenmaal begonnen, creëert Loiza al snel een voorsprong, maar grijpt uiteindelijk toch nét naast de winst. Wietze is de winnaar van de proef. "Ik hoor eindelijk bij de mannen", grapt hij. Goed nieuws voor de radio-dj, want hij wint immuniteit. 

De kandidaten gaan vermoeid terug naar het kamp om zich op te maken voor de eilandraad. Wel nádat superduo Sterrin en JayJay nog even hun dagelijkse speurtocht hebben gedaan.

Nicolette
Lees ook:
Nicolette neemt je mee in Expeditie Robinson-dorp

Niemand is zeker van zijn of haar plek op de eilandraad, behalve Wietze, want hij heeft immuniteit. Na een zenuwslopende stemming is de uitslag overduidelijk: Sterrin krijgt de meeste stemmen. Het komt niet helemaal als een schok en ze heeft er gelijk vrede mee. "Om eerlijk te zijn voel ik me helemaal oké. Ik voel me nog steeds zielsgelukkig en dankbaar dat ik van dit 2.0 familietje onderdeel heb mogen uitmaken", legt ze uit.

Wat voor Sterrin wel een schok is, is dat ze nog helemaal niet naar huis gaat. Zoals we inmiddels weten gaan de kandidaten met de meeste stemmen naar afvallerseiland. De vorige aflevering werd Yuki er al uitgestemd. Dat betekent dus dat ze samen met de dj naar afvallerseiland vertrekt. En daar zijn de deelnemers maar wat blij mee. 

Expeditie
lees ook:
Expeditie Robinson eist zijn tol bij boerin Annemiek

Expeditie Robinson zie je elke donderdag en zondag op RTL 4.