Entertainment

Tekstschrijver dient claim in tegen Beste Zangers: 'Geen toestemming'

20 oktober 2021 18:20 Aangepast: 20 oktober 2021 19:05
Beste Zangers Beeld © AVROTROS

Het muzikale zangprogramma 'Beste Zangers' moet binnenkort misschien wel een flink geldbedrag betalen. Het AVROTROS-programma heeft namelijk een claim ontvangen van tekstschrijver Hakki Yalçin. Dat meldt het 'Algemeen Dagblad'. Hij schreef het nummer 'Jest Oldu' van Karsu Dönmez (31), maar heeft geen toestemming gegeven toen zangeres Anneke van Giersbergen (48) het nummer zong in de vijfde aflevering.

"Er is toestemming aangevraagd voor de cover, maar helaas niet bij beide partijen"

Hoewel de versie van Anneke erg positief werd ontvangen, ook in Turkije, is er een productionele fout gemaakt. "De productiemaatschappij heeft toestemming aangevraagd voor de cover, maar helaas niet bij beide partijen", laat de omroep weten aan de krant. Hoewel Hakki, die het nummer schreef, geen toestemming gaf, heeft componist Mustafa Sandal wel akkoord gegeven. 

Op een later moment deze week zal er nog een gesprek plaatsvinden tussen AVROTROS en de tekstschrijver: "Wij denken dat het een storm in een glas water is, hopelijk is de kwestie nog deze week opgelost." Ondertussen is de versie van Anneke (uit voorzorg) niet meer op YouTube of de website van de omroep te vinden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Karsu in tranen door Anneke van Giersbergen in Beste Zangers

Begin oktober schreven we nog uitgebreid over de bijzondere cover van 'Jest Oldu'. Zo zagen de kijkers thuis hoe Karsu in tranen was na de uitvoering van Anneke. Hier kun je er nog eens meer over lezen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Karsu maakt diepe indruk met cover in Beste Zangers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore