Ga naar de inhoud
Entertainment

Netflix-baas betreurt verdedigen 'transfobe' comedyspecial Dave Chappelle

Beeld © ANP

Netflix-baas Ted Sarandos (57) heeft er spijt van dat hij de veelbesproken comedyspecial van Dave Chappelle (48), die door meerdere mensen als transfobisch is ervaren, heeft verdedigd. De directeur zegt tegen entertainmentblad 'Variety' dat hij het met zijn reactie heeft 'verknald'.

"Ik had veel menselijker moeten reageren"

In de begin deze maand verschenen special The Closer zei Dave Chappelle onder meer dat de transgendergemeenschap te weinig eelt op de ziel heeft. De opmerkingen van de komiek vielen bij onder meer medewerkers van Netflix verkeerd en zij eisten dat de uitzending offline werd gehaald. Sarandos schreef in een uitgelekte brief aan zijn personeel dat hij achter de special bleef staan. "We werken hard om onze makers creatieve vrijheid te geven, ook al betekent dat dat sommige content op Netflix door sommige mensen als schadelijk wordt gezien."

Netflix-baas
lees ook:
Netflix-baas wil niet ingaan op ophef Dave Chappelle

Een week later ziet hij het toch anders. "Ik had veel menselijker moeten reageren", zegt Sarandos nu. "Ik had te maken met een groep werknemers die zich gekwetst voelde en dat had eerst moeten worden erkend, voordat je ingaat op de specifieke details."

Transgender medewerkers van Netflix en hun medestanders zijn van plan woensdag te demonstreren. Ze hopen daarmee voor elkaar te krijgen dat de special alsnog van de streamingdienst wordt gehaald.