Entertainment

Hit van Marco Borsato veroorzaakt grote rel in Duitsland: 'Was mijn trots'

20 oktober 2021 16:23 Aangepast: 20 oktober 2021 16:27
Marco Borsato Beeld © ANP

Zanger Marco Borsato (54) heeft onbewust én onbedoeld voor een rel gezorgd bij onze oosterburen. Niemand minder dan popsensatie Helene Fischer (37) heeft vorige week haar nieuwe album 'Rausch' uitgebracht en daarop is ook de Duitse versie van Marco's hit 'Hoe Het Danst' te horen. Maar toen voormalig 'Deutschland Sucht Den Superstar', de Duitse 'Idols', deelnemer Angelika Ewa Turo het nummer op de radio hoorde, was ze compleet van slag. Zíj heeft het nummer namelijk ook gecoverd.

"Ze vertelden me toen dat ik het nummer eerst maar moest opnemen"

Aan de Duitse site Bild doet Angelika haar verhaal. Ze klopte einde 2020 al aan bij Universal Nederland om het nummer te coveren. "Ze vertelden me toen dat ik het nummer eerst maar moest opnemen, dan zouden ze verder beslissen", aldus Angelika. En zo geschiedde: Angelika werkte aan háár versie van 'Hoe Het Danst', maar schrok zich een hoedje toen ze afgelopen week de versie van Helene Fischer op de radio hoorde. 

Angelika heeft ruim een half jaar aan het nummer gewerkt en afgelopen week was zelfs de video voor het nummer af. "Ik was echt trots op het resultaat (...)"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geruchten kloppen: Helene Fischer bevestigt zwangerschap

De zangeres baalt enorm van de cover van Helene. "Dat doet pijn. Ik was al voorbereid, wilde het nummer aan mensen presenteren. Het was mijn baby, mijn trots. Opeens hoor ik het liedje in de auto en ik dacht eerst dat er een verborgen camera in de auto zat. Ik wilde het niet geloven." 

Aangezien Angelika nog altijd niet de rechten voor de cover heeft, ondanks haar harde werk, en Helene veel bekender is, wil ze het nummer niet meer officieel uitbrengen. 

Overigens reageert Marco Borsato uitzinnig op de cover van Helene. 'Ik heb gehoord dat Helene Fischer een prachtige versie van 'Hoe Het Danst' heeft uitgebracht. We zijn er alledrie natuurlijk supertrots op dat de grootste artiest van Duitsland ons liedje heeft opgenomen', laat een woordvoerder aan RTL Boulevard weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marco Borsato denkt met pijn in hart aan Afghanistan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore