Ga naar de inhoud
Entertainment

Mariska van Kolck in tranen na opmerking Richard Groenendijk

Richard Groenendijk en Mariska van Kolck Beeld © ANP

'Ranking the Stars' is niet voor BN'ers met lange tenen of een kort lontje. In het programma wisselen vlijmscherpe opmerkingen zich af met keiharde grappen. En dat niet iedereen daar even goed tegen kan, daar weet Richard Groenendijk (49) alles van...

"Achteraf kon ik haar nog uitleggen dat ik niet écht vond dat ze haar kinderen nog zou verkopen voor een beetje zendtijd"

Hoewel de champagne een vast onderdeel is van het decor, is Ranking the Stars volgens de cabaretier achter de schermen géén groot zuipfestijn met de ene na de andere verbale vechtpartij als gevolg. Dat stelt hij in Veronica Superguide. Al liep het één keer in zijn Ranking-carrière wel volledig uit de hand toen hij een akkefietje had met Mariska van Kolck. 

"De vraag was: 'Bij wie zou je je liefdesverdriet uitstorten?' En toen zei ik: 'Nou, in elk geval niet bij Mariska, want dan staat het zo in de bladen. Jij zou je kinderen nog verkopen voor tien minuten zendtijd bij Omroep Drenthe.' Nou, dat liep zó enorm uit de hand", vertelt de Rotterdammer.

Anny
Lees ook:
Anny Schilder reageert op 'seks-imago' dankzij Ranking the Stars

Richard onthult in de gids dat de opnames zelfs even werden stilgelegd nadat Mariska huilend naar de coulissen ging. "Ze kon daar niet mee omgaan. Na afloop ging ze ook meteen weg. Ze snapte het niet, maar achteraf kon ik haar nog uitleggen dat ik niet écht vond dat ze haar kinderen nog zou verkopen voor een beetje zendtijd."

Dit seizoen is het aan Ferry Doedens, Patricia Paay, Qucee, Willie Wartaal, Victoria Koblenko, Maxim Hartman, Rapper Donnie, Frank Jansen, Edson da Graca, Dennis Schouten, Fatima Moreira de Melo, Esmee van Kampen, Tatum Dagelet, Shirma Rouse, Sylvia Geersen, Rob Geus, Henk Krol, Pauline Wingelaar, Nienke Plas, René le Blanc, Steven Brunswijk, en Gaby Blaaser om elkaar uit de tent te lokken.

Peter
Lees ook:
Peter Jan Rens, Imca Marina en Viola Holt te zien in Ranking the Stars

Daarnaast telt dit seizoen ook nog twee afleveringen met zogenoemde Golden Oldies: sterren van weleer die elkaar het vuur aan de schenen leggen en met bakken levenservaring, opzienbarende anekdotes en vooral heel veel kennis over elkaar de ranking-lijstjes invullen. Dit zijn de BN'ers die hierin te zien zijn: Ben Cramer, Henk Westbroek, Peter Timofeeff, Jacques Herb, Peter Jan Rens, Imca Marina, Ria Valk, Viola Holt, Marga Bult en Joke Bruijs.

Ranking The Stars is vanaf woensdag 27 oktober wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 5. Eddy Zoëy neemt dit jaar het presentatie-stokje over van Paul de Leeuw. Vorige week schoof Paul aan in RTL Boulevard, naast Eddy:

Rob tegen Paul de Leeuw: 'Jouw stijl is niet van deze tijd'

11:39
Deze
Lees ook:
Deze sterren doen mee aan nieuw seizoen Ranking the Stars