Entertainment

Netflix-baas wil niet ingaan op ophef Dave Chappelle

19 oktober 2021 03:08 Aangepast: 19 oktober 2021 11:25
Dave Chapelle Beeld © ANP

Reed Hastings (61), de CEO van Netflix, liet bij een conferentie waar hij maandag als spreker aanwezig was duidelijk weten niet te willen praten over de ophef die is ontstaan over de comedyspecial 'The Closer' van de Amerikaanse komiek Dave Chappelle (48). Dit meldt 'Deadline'.

"We snappen dat deze medewerker mogelijk teleurgesteld en gekwetst was door Netflix"

Reed benadrukte dat het bij de conferentie ging om filantropie en niets anders. "Ik geef er geen commentaar op, omdat we vandaag gaan kijken wat we voor kinderen in Amerika kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-medewerker die lekte over show Dave Chappelle ontslagen

Dave kwam onder vuur te liggen nadat een aantal medewerkers boos was over zijn kwetsende opmerkingen over de transgendergemeenschap. Ook zouden de medewerkers woensdag willen protesteren tegen het beleid van hun werkgever, die weigert de show aan te passen of offline te halen.

Netflix ontsloeg eerder al een werknemer die aan de pers gelekt had dat de streamingservice ruim 16 miljoen euro aan productiekosten voor Daves show heeft betaald. 'We snappen dat deze medewerker mogelijk teleurgesteld en gekwetst was door Netflix', meldt een woordvoerder. 'Maar het is voor ons bedrijf van cruciaal belang om een cultuur van vertrouwen en transparantie te bewaken.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-baas vindt special Dave Chappelle niet te ver gaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore