Entertainment

Billy Porter: 'Harry Styles was verkeerde keuze voor Vogue-cover'

18 oktober 2021 22:59 Aangepast: 19 oktober 2021 09:17
Harry Styles Beeld © ANP

Billy Porter (52) is niet te spreken over de cover van de Amerikaanse 'Vogue' met Harry Styles (27) van vorig jaar. Harry was volgens de Amerikaanse acteur de verkeerde keuze om als eerste man ooit op een Voguecover te plaatsen, vertelt hij aan de Britse krant 'The Sunday Times'.

"Ik heb jaren gevochten om een jurk aan te kunnen doen naar de Oscars"

Voor de voorpagina was Harry vastgelegd in een jurk. Hij kreeg daar veel positieve reacties op. In de winkels was het blad snel uitverkocht en fans werden op wachtlijsten gezet voor de tweede druk, meldde The New York Post. Maar de zanger kreeg ook veel kritiek. Onder meer de Amerikaanse conservatieve commentator Candace Owens was niet van zijn optreden gediend. 'Breng mannelijke mannen terug', twitterde zij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Billy Porter schittert naast Camila Cabello in Assepoester-film

Voor de 52-jarige Billy, die onder meer bekend werd door de Netflix-serie Pose, had het modemagazine beter moeten weten. "Ze hadden niet als eerste man op de cover een witte heteroman moeten kiezen. Bovendien draagt Harry alleen een jurk omdat het in is. Maar dit is mijn leven." Billy, die zijn kledingstijl als non-binair omschrijft, heeft naar eigen zeggen moeten strijden om geaccepteerd te worden in de modewereld en in Hollywood. "Ik heb jaren gevochten om een jurk aan te kunnen doen naar de Oscars. Harry Styles kan gewoon zo komen aanzetten, omdat hij wit en hetero is."

De acteur kreeg in september nog de Elizabeth Taylor Commitment To End AIDS award. De acteur speelt in Pose een personage die een hiv-diagnose krijgt. Hij maakte in mei bekend dat hemzelf dat veertien jaar geleden ook is overkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Billy Porter steelt de show op rode lopers Oscars

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore