Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek verrast André van Duin met Televizier-Ster in talkshow

André van Duin Beeld © ANP

Presentatrice Eva Jinek (43) heeft maandag de Televizier-Ster overhandigd aan André van Duin (74) in haar RTL-praatprogramma. De presentator kon donderdag niet bij de uitreiking in het Koninklijk Theater Carré aanwezig zijn vanwege opnames van 'Heel Holland Bakt'. "Ik dacht inderdaad dat er iemand vrijdag wel zou langskomen, maar ik was nog aan het wachten", grapt André, die de prijs hartelijk in ontvangst neemt.

"André heeft zich op zijn eigen wijze vernieuwd"

Het is de eerste Televizier-Ster voor de presentator, die al twee keer eerder genomineerd was maar misgreep. "Drie keer is scheepsrecht", zegt André als grapje. Hij is naar eigen zeggen erg trots met de publieksprijs voor beste presentator. "Ik heb een leuk plekje thuis."

André
Lees ook:
André van Duin: 'Ik beleefde een eenzame tijd'

Bekenden en collega's van de grappenmaker zitten ook aan tafel bij Eva vanwege de nieuwe biografie Gewoon André, die maandag is gelanceerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Onder andere Cornald Maas vindt het meer dan terecht dat de 74-jarige acteur, cabaretier en presentator een Televizier-Ster op zijn naam heeft staan. "André heeft zich op zijn eigen wijze vernieuwd", zei hij, doelend op zijn carrière als theatermaker en cabaretier. "En hij durft zich steeds meer uit te spreken zoals hij afgelopen jaar deed op 4 mei op de Dam. Hij is daardoor veel meer omvattender aanwezig en verbindt ons meer dan ooit."

André
Lees ook:
André van Duin geeft unieke rondleiding op set nieuw programma