Entertainment

Jan Slagter wil coronabewijs verplichten voor MAX-medewerkers

18 oktober 2021 18:18 Aangepast: 18 oktober 2021 19:41
Beeld © ANP

Omroep MAX-baas Jan Slagter (67) eist van studiobezoekers dat ze een geldig coronabewijs kunnen tonen. Binnenkort wil hij ook medewerkers van Omroep MAX verplichten een vaccinatiebewijs te hebben of een negatief testbewijs. Dat vertelde hij maandag in het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers'.

"Je moet gevaccineerd zijn"

"Ik ben gevaccineerd, mijn vrouw is gevaccineerd, mensen bij MAX. Je moet gevaccineerd zijn", zegt Jan. Hij heeft geen boodschap aan de opmerking van presentatrice Ghislaine Plag, die hem zegt dat de werkgever vaccinatie niet mag verplichten in Nederland. "Je mag zoveel niet in dit land."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Jan noemt het gek dat hij niet gecontroleerd is toen hij de radiostudio van NPO Radio 1 in kwam. Bij Omroep MAX moeten studiogasten volgens hem al een geldig vaccinatiebewijs kunnen tonen of moeten ze een sneltest doen vooraf.

Hetzelfde verwacht hij binnenkort ook van de medewerkers. "We gaan het ook bij medewerkers doen, omdat ik ook een aantal mensen bij me heb werken, zoals een medewerker wiens vrouw ernstig ziek is. Als die corona krijgt, gaat ze dood, om het maar even heel zwart-wit te stellen", aldus de omroepbaas, die benadrukt dat "iedereen welkom is".

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Slagter eens met kritiek op Showcolade

Wanneer deze maatregelen ingaan, is niet bekend. Omroep MAX was maandag niet bereikbaar om de plannen verder toe te lichten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore