Entertainment

Dochter Andie MacDowell steelt de show in nieuwe Netflix-hit Maid

18 oktober 2021 13:48 Aangepast: 18 oktober 2021 14:32
Beeld © Ricardo Hubbs/Netflix

'Squid Game' is momenteel dé grote hit van Netflix, maar het zou zomaar kunnen dat de titel binnenkort van de troon wordt gestoten door 'Maid'. Deze serie staat namelijk op nummer 2 van de populariteitslijst van Netflix en krijgt lovende kritieken. Met name de acteerkunsten van hoofdrolspeelster Margaret Qualley (26), de dochter van de bekende actrice Andie MacDowell, worden de hemel in geprezen.

Margaret is geen onbekende in het vak: ze had eerder al bijrollen in de films Once Upon a Time in Hollywood, Fosse Verdon en Novitiate. Haar rol als Alex in Maid lijkt echter haar grote doorbraak te worden. Zo schreef The New York Times onlangs nog een lovende recensie over de film én de acteerkunsten van Margaret.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Squid Game 'succesvolste serie ooit': na vier weken 111 miljoen kijkers

De serie Maid is waargebeurd en draait om Alex, een jonge vrouw die besluit weg te gaan bij haar manipulatieve en agressieve vriend, zodat ze haar dochtertje Maddy een betere toekomst kan geven. Dit gaat niet helemaal vanzelf, want Alex krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken. Terwijl ze met veel moeite probeert rond te komen als schoonmaakster, heeft ze ook nog te maken met een geflipte moeder. Hoewel het haar dus absoluut niet meezit, blijft ze sterk en vastberaden om haar dochter een zo fijn mogelijk leven te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-hit Squid Game gezien? Dan wil je deze films en series ook bingen

Leuk detail is dat de moeder van Alex wordt gespeeld door de echte moeder van Margaret, namelijk model en actrice Andie MacDowell. Andie is voornamelijk bekend van haar rollen in Four Weddings and a Funeral, Short Cuts en Sex en Lies and Videotape.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Andie MacDowell diept band met dochter verder uit

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore