Entertainment

Sybren neemt revanche na ongemakkelijke afwijzing in Dating Quiz

18 oktober 2021 12:51 Aangepast: 18 oktober 2021 14:28
Beeld © Kijk

In het nieuwe programma ‘Dating Quiz’ wordt blind daten gecombineerd met een kennisquiz. Vooraf gematchte koppels, die elkaar nog niet hebben gezien, nemen het tegen elkaar op. Zo kunnen ze uiteindelijk de finale bereiken, waarin ze de keuze krijgen om verder te gaan als koppel óf het juist tegen elkaar opnemen. En dat kan voor nogal ongemakkelijke momenten zorgen, zo blijkt uit de eerste aflevering die gisteravond te zien was.

“Hij keek zo ongelukkig"

Het concept van het programma is vrij simpel: in elke aflevering nemen drie vooraf gematchte koppels het tegen elkaar op. De singles die een koppel vormen hebben elkaar vóór de show al uitgebreid gesproken, maar nog niet gezien. De singles krijgen verschillende blind dates en mogen vervolgens aangeven met wie ze een klik voelen. Pas in de studio krijgen de singles te horen met wie ze gematcht zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol laat vrijgezellen verder kijken dan 'boxjes'

Tijdens de quiz moeten de singles onder leiding van Linda de Mol samenwerken en krijgen ze ook meteen de kans om elkaar nog beter te leren kennen. Zodra er een koppel afvalt, krijgen ze elkaar te zien en mogen ze beslissen of ze een vervolgdate zien zitten of niet. Uiteindelijk blijft er een koppel over die de finale mogen gaan spelen, maar niet voordat ze elkaar eerst gezien hebben. En moeten besluiten of ze als een team voor 100.000 euro gaan óf het tegen elkaar opnemen met de kans op 10.000 euro.

Het koppel, Kayleigh en Sybren, dat gisteravond de finale wist te bereiken kon het buitengewoon goed met elkaar vinden tijdens de blinddate. Al liet Kayleigh al wel een beetje doorschemeren dat ze Sybren door zijn accent wel een beetje als een 'boerenpummel' vond klinken, iets waar ze naar eigen zeggen niet op valt. Desondanks klikte het tijdens het eerste gesprek zo goed, dat de twee unaniem voor elkaar kozen. Tijdens de quiz blijkt al snel dat de twee een goed team zijn en ze weten binnen no-time de andere koppels eruit te spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeffrey uit B&B Vol Liefde te zien in nieuw datingprogramma

Als dan eindelijk hét grote moment daar is, en de twee elkaar voor het eerst mogen zien, wordt het toch een tikkeltje ongemakkelijk. De twee krijgen 30 seconden de kans om elkaar te bekijken en moeten daarna besluiten of ze als team verdergaan of dat ze het liever tegen elkaar gaan opnemen. Waar Sybren ontzettend onder de indruk is van Kayleigh en helemaal 'flabbergasted', lijken de gevoelens niet helemaal wederzijds te zijn. Kayleigh kiest er namelijk voor om in haar eentje verder te gaan, omdat ze vond dat Sybren niet vrolijk genoeg keek. "Hij keek zo ongelukkig, dus toen dacht ik, ja dan ga ik ga de strijd aan", zo legt ze aan Linda de Mol uit.

Uiteindelijk blijkt Sybren degene te zijn die het laatst lacht. Want hij weet van Kayleigh te winnen en gaat dus met maar liefst 10.000 euro naar huis. Maar zo sportief als hij is laat hij wel weten dat hij Kayleigh nog graag meeneemt op een date.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien Meiland niet bellen voor een datingshow: 'Vind ik zo armoedig'

Op Twitter wordt er gemengd gereageerd op de show. Zo kunnen sommige mensen erg genieten van de ongemakkelijkheid van de quiz, terwijl dit voor anderen juist een reden is om weg te zappen. Ook blijken veel mensen het excuus van Kayleigh om niet voor Sybren te kiezen allesbehalve geloofwaardig te vinden.

Linda de Mol is overigens niet alleen druk met presenteren, ze speelt ook een rol in de nieuwe film Alles op Tafel die nu in de bioscoop draait. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore