Ga naar de inhoud
Entertainment

Humberto pakt Baudet na aids-speech aan met krachtig statement

Beeld © RTL/ANP

Een bijzonder stukje televisiegeschiedenis op zondagavond. Humberto Tan (55) neemt in zijn wekelijkse talkshow zijn standpunt in tegen Thierry Baudet (38), nadat de Forum voor Democratie-leider eerder dit weekend zegt dat de kans dat een witte heteroman aids krijgt '0,000 procent' is.

"Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch, homofoob sausje"

De presentator opent de show met de woorden dat hij lang heeft getwijfeld of hij wel aandacht aan deze uitspraken van Thierry Baudet moet besteden. "Maar het raakt me persoonlijk. Dus laten we toch kijken naar de woorden van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet dit weekend uitsprak." Thierry's uitspraak dat aids 'niet bestaat voor 'blanke' hetero's' zie je hieronder terug. 

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet maakt journalist na niet geven hand uit voor homo

"Goed, dus volgens Baudet zou het risico om aids te krijgen verwaarloosbaar zijn voor, zoals hij zegt, blanke heteromannen", vervolgt Humberto. "Ik kan er cijfers bij halen van het aids-fonds en laten zien dat het kolder is wat hij zegt, maar daar gaat het niet om. Na de nazi-appjes, waardoor er scheuring kwam in zijn partij, het liegen over vriendinnen die in de trein zouden zijn aangevallen en onlangs nog over de holocaust, die hij tussen aanhalingstekens plaatste, alsof het niet echt zou bestaan, komt hij nu wéér met een verhaal dat de superioriteit van de blanke, heteromannen zou moeten onderstrepen."

Daar gaat het Baudet om, aldus Humberto, en de presentator is nog niet klaar met zijn statement. "De broers van Mark Rutte. De broer van Eberhard van der Laan. Míjn broer. Alle drie overleden aan de gevolgen van aids, net zoals zoveel mannen en vrouwen die zijn overleden aan aids. Maar Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch, homofoob sausje. (...) Baudet, bedankt."

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

Humberto wordt iedere zondag om 21.30 uur uitgezonden op RTL 4. Bekijk de aflevering hier terug.