Entertainment

Michael Caine (88) stopt met acteren en richt zich op schrijfwerk

16 oktober 2021 18:19 Aangepast: 16 oktober 2021 18:58
Beeld © ANP

Het lijkt erop dat Michael Caine zijn allerlaatste rol heeft gespeeld. De 88-jarige acteur heeft in het BBC-radioprogramma Kermode and Mayo's Film review laten weten dat de film 'Best Sellers' zijn allerlaatste film is.

"Ik zie mezelf nu niet meer als acteur maar als schrijver"

Michael heeft naar eigen zeggen al twee jaar niet gewerkt en daarnaast laat zijn gezondheid te wensen over. "Ik heb problemen met mijn ruggengraat en dat trekt door naar mijn benen. Ik kan daardoor niet goed lopen", aldus de Brit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Christopher Nolan redde carrière Michael Caine

"Ik heb een aantal succesvolle boeken geschreven. Dus ik zie mezelf nu niet meer als acteur maar als schrijver. Dat is mooi want als acteur moet je om half zes 's ochtends opstaan en naar de studio maar als schrijver kan je gewoon beginnen met schrijven zonder je bed uit te komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michael Caine verandert naam

Toevallig was zijn laatste rol in Best Sellers die van een chagrijnige auteur die met tegenzin op tournee gaat. De tweevoudig Oscar-winnaar heeft een carrière van meer dan zestig jaar achter de rug. Hij bleef ook op hoge leeftijd acteren. Zo verscheen hij de laatste jaren in alle films van Christopher Nolan sinds Batman Begins uit 2005.

Nu heeft Michael al twee jaar geen aanbiedingen meer gehad. "Niemand heeft films gemaakt waarin ik een rol zou willen. Maar ik ben dan ook 88 jaar. Er zijn niet veel scripts met een hoofdrol voor een 88-jarige."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michael Caine: elk decennium gelukkiger

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore