Ga naar de inhoud
Entertainment

Netflix-medewerker die lekte over show Dave Chappelle ontslagen

Beeld © ANP

Netflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer hebben gelekt hoeveel kosten de Netflix had gemaakt voor een controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle (48).

Veel Netflix-medewerkers zijn boos over de opmerking die Dave maakte in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen. Een van de medewerkers klapte daarom uit de school over de kosten die zijn gemaakt voor zin optreden. Vervolgens kwam via persbureau Bloomberg kwam naar buiten dat de productiekosten voor het programma ruim 19 miljoen dollar (circa 16 miljoen euro) bedroegen. Daarmee kostte de show van de Amerikaanse komiek meer dan het opleverde, zou zijn gebleken uit de documenten.

Netflix-baas
Lees ook:
Netflix-baas vindt special Dave Chappelle niet te ver gaan

Netflix zegt het vertrouwen te hebben verloren in de medewerker die de informatie zou hebben gelekt. "We snappen dat deze medewerker mogelijk teleurgesteld en gekwetst was door Netflix", meldt het bedrijf. "Maar het is voor ons bedrijf van cruciaal belang om een cultuur van vertrouwen en transparantie te bewaken."

LHBTQ+-beweging
Lees ook:
LHBTQ+-beweging wil dat Netflix special Dave Chappelle verwijdert

Transgender medewerkers van Netflix en hun medestanders zijn van plan volgende week woensdag te protesteren tegen het beleid van hun werkgever, die weigert de show aan te passen of offline te halen. Ze zijn ook ontevreden over de manier waarop mede-topman Ted Sarandos reageerde op de controverse. Hij verklaarde in interne memo's de onvrede te begrijpen, maar dat ze de uitingen van Dave niet gaan aanpassen omdat daarmee de vrijheid van meningsuiting in het geding komt.

Show
Lees ook:
Show Dave Chappelle op zijn verzoek van Netflix verwijderd
Bron: ANP