Entertainment

Grafstemming op Tweede Kans-eiland na ruzie om eilandraad

15 oktober 2021 07:30
Beeld © RTL

Er is voor het eerst ophef ontstaan op Tweede Kans-eiland. In de laatste aflevering van 'Expeditie Robinson' zie je drie verbolgen vrouwen op een rij die naar eigen zeggen van de 'naarste eilandraad tot nu toe' komen. Dat weerhoudt de mannen er niet van om hen de volle laag te geven.

"Daar kunnen we toch eerlijk over zijn?"

Let op, dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson. 

Saar, Loiza en Do zijn de boosdoeners in dit verhaal. Zij zijn niet de enige die in zak en as zitten om het vertrek van über Robinson Anouk Maas. De mannen vinden het onbegrijpelijk dat juist Anouk eruit is gestemd. "Er hangt hier een grafstemming", merkt Sterrin op. "Het is hier heel somber. Verdrietig. Voor mij is het een vreemde positie. Ik zie de pijn van de meiden en ik vind het verschrikkelijk voor hen."

De mannen vinden het niet verschrikkelijk voor de dames. "Het is jammer dat je zo'n sterke speler zo vroeg in het spel moet verliezen", zegt Wietze. "Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd: laten we zorgen dat de sterkste Robinson doorknalt." Dat vind Saar een heftige uitspraak. "Daarmee suggereer je eigenlijk dat de andere vrouwen niet zo sterk zijn." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loiza over Expeditie Robinson: 'Helemaal niet zo rooskleurig'

Wietze: "Daarmee zeggen we indirect dat Anouk de sterkste zou zijn. Daar kunnen we toch eerlijk over zijn?" Hij zou zijn eigen positie nog opgeven voor zijn kampgenoot Jay Jay, die in zijn ogen een sterke speler is. Do gelooft er niks van. "Het lijkt me gek dat je in een spel zit dat je wil winnen en dat je voor een ander gaat kiezen. Dat is ook mijn motivatie om te zeggen: dan kies ik voor Anouk en niet voor de twee meiden met wie ik een sterkere band heb dan met haar."

Het hek is van de dam. Loiza is het zat en spreekt de mannen aan. "Ik kan allerlei redenen bedenken van het is tactisch of dit en dat. Maar ik zeg je heel eerlijk: met Do en Saar heb ik op dit moment een klik. Dat gevoel zit sterker. Het is mijn expeditie."  Wietze heeft er weinig begrip voor dat de keuze 'volledig gebaseerd is op emotie'. "Niet heel eerlijk. Beetje flauw."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robinson-kijkers vinden Sterrin en Jay Jay leuk stelletje samen

Loek doet er een schepje bovenop door te zeggen dat de vrouwen tegen 'de rest van de wereld' zijn. "We hebben allemaal een mega emotionele dag gehad. We zijn hier echt kapot van. Het feit dat wij deze keuze moesten maken, was al zwaar genoeg. Nu krijgen we ook nog achteraf: ik weet niet of ik het hier wel mee eens ben", concludeert Saar boos. 

Ondertussen houden John de Bever en Rob Geus op een ander eiland ook de gemoederen bezig: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore