Entertainment

Jonge kijkers kunnen gebarentaal leren bij NPO Zappelin

14 oktober 2021 09:13 Aangepast: 14 oktober 2021 10:46
Npo Zappelin Beeld © ANP

NPO Zappelin, de zender op de publieke omroep voor kleuters, gaat kinderen gebarentaal leren. Het onderwerp komt door middel van danslessen, zogenoemde signdancing, aan bod in het populaire programma 'Zin in Zappelin'.

"In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met videoclips"

Bij signdancing worden liedjes uitgebeeld door middel van dans, beweging en emotie. Ook de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren krijgen een gebarentolk. Op die manier kunnen dove en slechthorende kinderen de liedjes die online staan ook volgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Irma Sluis maakt tv-programma met doven en slechthorenden

"NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal", aldus Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin. "In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar."

Dinsdag maakte NPO Zapp, voor oudere kinderen, bekend dat de populaire gebarentolk Irma Sluis samen met radio-dj Igmar Felicia een televisieprogramma voor dove en slechthorende mensen gaat maken. In het programma Hands Up voeren zes duo's, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en BN'ers, opdrachten uit waarbij zij alleen mogen praten in gebarentaal. In elk team kan de een alles horen en de ander niets of nauwelijks. Het programma, waarmee Irma haar debuut maakt als presentator, gaat 13 november van start op NPO Zapp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeesluis wordt niet vernoemd naar Irma Sluis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore