Ga naar de inhoud
Entertainment

Bijzondere prijs voor zangeres Willeke Alberti

Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke Alberti (76) krijgt dit jaar de Blijvend Applaus Prijs. De zangeres mag de prijs, een waardering voor haar gehele oeuvre, op zondag 24 oktober in De Kleine Komedie in Amsterdam in ontvangst nemen.

"Ze heeft een prachtige, glasheldere stem"

'Het is vooral de veelzijdigheid, haar schijnbare gemak om de rol te spelen die bij haar artistieke inspanningen hoort, die haar zo uniek maakt', staat in het juryrapport. 'Ze heeft een prachtige, glasheldere stem die in staat is ieders hart te raken. Willeke Alberti is levensverliefd en dat kun je horen. Wat haar repertoire bijzonder maakt is dat het lijkt alsof haar rijke levenservaring het in de loop der jaren steeds weer opnieuw geladen heeft.' De juryleden zijn muziekprogrammeur Agnes Salverda, dirigent Dick Bakker en radiopresentator Frits Spits.

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti begonnen aan laatste tournee uit carrière

De Blijvend Applaus Prijs 2021 is een prijs voor podiumkunstenaars en bestaat uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van 5000 euro. Het is dit jaar de twintigste keer dat de Blijvend Applaus Prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Herman Finkers, Peter Koelewijn en Adèle Bloemendaal.

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti doet eind dit jaar haar laatste solo-tournee