Ga naar de inhoud
Entertainment

Programma Jandino uitgeroepen tot slechtste tv-show

Beeld © ANP

Het NPO1-programma 'Dino's Bezorgservice' is bij de uitreiking van de TV Knollen, een afgeleide van De Loden Leeuw en de Razzie Awards, unaniem verkozen tot het allerslechtste programma van het jaar. De TV Knollen worden op de dag voor het prestigieuze Gouden Televizier-Ring Gala uitgereikt aan programma's die "eigenlijk niet op televisie thuishoren".

"Maar van Dino’s Bezorgservice was helemaal geen chocolade te maken"

"Showcolade kwam vooral negatief in de pers", zegt de jury, doelend op een spelshow van Omroep Max waarbij BN'ers moeten raden of voorwerpen van chocola zijn of niet. "Maar van Dino’s Bezorgservice was helemaal geen chocolade te maken. Een schreeuwende presentator die heel graag Henny 'Surprise' Huisman wil zijn in een zeer onlogische formule, heeft zelfs de meeste honkvaste NPO1-kijkers weten weg te jagen." Het programma van Jandino Asporaat 'wint' daarom De TV Knollen Award 2021 voor slechtste tv-programma van het jaar.

Jandino
lees ook:
Jandino haalt uit naar talkshows: 'Voeden verdeeldheid'

Andere kanshebbers waren Dit vindt Nederland en Car Wars van SBS6, De Bluffer van Powned en BNNVARA's Tik 'm aan, maar de jury vond deze programma's 'niet slecht genoeg'. Ook vorig jaar ging de prijs naar een programma van NPO1, De Hit Kwis. Die show kreeg vaak minder dan 300.000 kijkers, maar Dino's Bezorgservice haalde er nog minder: 246.000.

Dit is het derde jaar op rij dat de TV Knollen worden uitgereikt. Dit jaar bestaat de jury uit mediadeskundige en podcastmaker Ron Vergouwen, Telegraaf-verslaggever Rob Goossens en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.