Entertainment

De Kinderen van Ruinerwold wint de Gouden Televizier-Ring 2021

14 oktober 2021 22:33 Aangepast: 15 oktober 2021 07:27

Het was weer een spannende avond voor televisiemakend Nederland: de felbegeerde Televizier-prijzen werden uitgereikt en er is weer één programma als grote winnaar uit de bus gekomen. De documentaireserie 'De Kinderen van Ruinerwold’ heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen.

In totaal waren er drie programma’s in de running voor de felbegeerde prijs, maar slechts eentje kon de grote winnaar zijn. In de documentaire De Kinderen van Ruinerwold volgde Jessica Villerius anderhalf jaar een gezin dat jarenlang ongeregistreerd en onder de radar leefde op een boerderij. De vijfdelige reeks maakte diepe indruk bij het Nederlands publiek.

De serie werd dit voorjaar uitgezonden. De verhalen over hoe de kinderen in angst en isolement opgroeiden bij hun godsdienstwaanzinnige vader konden dit voorjaar al direct rekenen op warme reacties van het publiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gedoodverfde winnaar hoeft Gouden Televizier-Ring niet te winnen'

De presentatie van het Televizier-Ring Gala was dit jaar in handen van Jan Smit en Rik Westelaken. De twee presentatoren hebben ruime ervaring met het presenteren van het gala, maar moesten vorig jaar het stokje overdragen aan Dionne Stax en Frits Sissing. Jan Smit kon destijds niet presenteren, omdat hij zelf genomineerd was en Frits Sissing had andere verplichtingen.

RTL Boulevard nam vorig jaar vooraf aan het gala een kijkje en sprak met de zenuwachtige genomineerden. Dat zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marieke live op tv verrast met Televizier-nominatie: 'Sta te trillen!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore